Pieczony łosoś i bakłażan cannelloni
Pieczony łosoś i bakłażan cannelloni to pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 1206 kalorii, 60g białka, oraz 69g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.57 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 51 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, łososia, kapary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Cannelloni z łososia w sosie cytrynowym, Pieczone Cannelloni, oraz Cannelloni al Forno (zapiekane rurki z makaronem, w stylu Casalinga) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni i smażyć cebulę przez 10 minut, aż zacznie się złocić. Bakłażany wymieszać, następnie smażyć 5 min więcej, aby zmiękły.
Wlać passatę i wino, następnie wymieszać kapary, cukier, 1 łyżeczkę soli i trochę czarnego pieprzu. Przykryć i gotować 20 min.
W międzyczasie łyżkę 250g mascarpone przełożyć do miski z mlekiem, pesto i jajkami i ubić na gładką masę.
Połówki każdego filetu z łososia zrobić 2 długie kawałki.
Na każdym arkuszu makaronu rozprowadzić 1 łyżkę pozostałego mascarpone, dodać kawałek łososia, następnie przyprawić i zwinąć.
Szpinak umyj i zwiędnij na dużej patelni (nie musisz dodawać oleju), a następnie wyciśnij z niego jak najwięcej płynu, co jest ważne, ponieważ w przeciwnym razie upieczenie makaronu będzie zbyt mokre.
Szpinak rozłóż na podstawie dużego naczynia do lasagne lub puszki do pieczenia, o wymiarach ok.27 x 35 cm. Na szpinak ułożyć paczki łososia i lasagne, następnie polać sosem pomidorowo-bakłażanowym. Teraz ostrożnie wlać warstwę pesto i mascarpone. W przypadku zamrażania pokrywaj powierzchnię lasagne folią spożywczą, a następnie owiń naczynie folią spożywczą i folią. Aby rozmrozić, rozmrozić na noc w lodówce.
Aby ugotować i podać, Rozgrzej piekarnik do 190C/170C fan/gas 5, rozetrzyj parmezan na mascarpone i piecz przez 40 minut, aż bąbelki. Pozostawić na 5-10 minut w naczyniu przed podaniem rozsypane liśćmi bazylii.