Pieczony w maśle supreme z kurczaka z dzikimi grzybami i ziemniakami gratin

Pieczony w maśle supreme z kurczaka z dzikimi grzybami i ziemniakami gratin
Smażony w maśle supreme z kurczaka z dzikimi grzybami i zapiekanką ziemniaczaną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1346 kalorii, 66g białka, oraz 101 g tłuszczu na porcję. Na 8,45 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 46 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz gałązki tymianku, cebulkę czosnku, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 95%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Yukon Gold Potato And Wild Mushroom Gratin, Kurczak, grzyby i pieczony czosnek Sauté, oraz Kurczak, grzyby i pieczony czosnek Sauté.

Instrukcje

1
Aby zapiekanka, obrać i pokroić ziemniaki nie grubsze niż kawałek 50p za pomocą mandoliny, jeśli masz. Mleko, śmietana, czosnek, zioła i przyprawy zagotować w dużym rondlu, następnie zmniejszyć ogień i dusić przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Wrzuć ziemniaki do gorącej mieszanki mleka i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aż po prostu gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3
Odcedzić ziemniaki w durszlaku nad miską, aby złapać płyn rezerwy mleka. Podczas gdy ziemniaki gotują się, podgrzej połowę masła na patelni, aż się spieni. Pieczarki smażymy przez 2 min, aż usmażymy, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
2 małe zapiekanki (lub 1 średni) natrzeć pozostałym masłem, posypać liśćmi tymianku i zetrzeć na tarce ser. Naczynia napełnij do połowy plasterkami ziemniaków, zwilż odrobiną mleka i zetrzyj na tarce więcej sera. Napełnij potrawy plastrami ziemniaków, dodaj tyle mleka, aby pokryć, a następnie udekoruj grzybami i resztą sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
5
Do kurczaka wymieszać około 2/3 masła ze skórką z cytryny i połową soku, natką pietruszki, papryką i odrobiną soli i pieprzu. Lekko odciągnąć skórę od każdej piersi, rozprowadzić lub wlać aromatyczne masło pod skórę, a następnie rozciągnąć skórę z powrotem. Ochłodzić się do dnia wcześniej, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
6
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Pozostałe masło rozgrzać na patelni żaroodpornej do spienienia. Kurczaka smażyć na patelni, stale polewając masłem, aż zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodać szalotkę, czosnek, tymianek i bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
9
Umieść kurczaka, skórkę do góry na patelni, na wyższej półce piekarnika, a zapiekanki na dolnej półce. Pieczemy oba przez 25-30 minut, następnie wyjmujemy kurczaka i odpoczywamy przez 15 minut, a zapiekanki nadal gotujemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Na koniec wyjmij kurczaka z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Umieść patelnię z powrotem na ogniu, wyciśnij pozostały sok z cytryny i doprowadzić wszystko do twardego wrzenia. Przełóż sos przez sito, mocno naciskając na wszystkie miękkie szalotki i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Na innej patelni rozgrzać mżawkę oliwy z oliwek i podgrzać pory, aż zaczną kolorować. Z kraty gotowane, jesteś teraz gotowy do talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Ułóż sześć porów w rzędzie na środku każdej płytki. Pokrój kurczaka na skosie na pięć grubych plastrów. Starannie rozpuścić każdą pierś kurczaka na porach. Łyżka sosu na kurczaka i wokół porów, i podawać z tarką ziemniaczaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia67
Magazyn