Pieczony Tuńczyk Ahi
Upieczony tuńczyk Ahi wymaga ok. 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 774 kalorii, 84g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Na 6,32 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Simply Recipes ma 737 fanów. Sprawdza się jako drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz steki z tuńczyka ahi, sok z limonki, sos sojowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Spróbuj Pieczony Tuńczyk Ahi, Pieczony Tuńczyk Ahi, oraz Pieczony Tuńczyk Ahi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać składniki marynaty razem i płaszcz steki z tuńczyka z marynatą, przykryć szczelnie, i przechowywać w lodówce przez co najmniej godzinę.
Rozgrzać patelnię nieprzywierającą na średnim wysokim do wysokiego ciepła. Gdy patelnia jest gorąca, wyjmij steki z tuńczyka z marynaty i podsmaż je na minutę do półtora minuty z każdej strony (nawet trochę dłużej, jeśli chcesz tuńczyka mniej rzadkiego niż na zdjęciu.)
Wyjąć z patelni i pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala.
Posypać kilkoma plasterkami zielonej cebuli.
Może służyć jako zwykły, z białym ryżem, lub nad sałatą lub cienko pokrojoną kapustą lub koprem włoskim. Podane na pokrojonej sałatce z kopru włoskiego.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk Ahi świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest La Jota Howell Mountain Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.