Pieczony Tomatillo-Salsa Poblano
Pieczony Tomatillo-Poblano Salsa może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 44 kalorie. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 12 i koszty 44 grosze za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, jalapeño chile, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowana panela Queso z pieczonym Tomatillo i salsą Poblano, Dziś Kolacja: Tacos Wieprzowe Z Poblano I Salsą Tomatillo, oraz Pieczone Poblano & Tomatillo Guacamole dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 246°. Linia 15x10x1-calowy patelnia z folią.
Na jednym końcu patelni umieścić pomidory w jednej warstwie; na drugim końcu umieścić chiles poblano i cebulę.
Pieczeń odkryte 15 minut lub aż warzywa są rumiane i miękkie.
Umieść Poblano chiles w zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności; seal bag.
Odstawić na 15 minut. Obrać Poblano chiles; wyrzucić nasiona i membrany. W robocie kuchennym umieść chiles Poblano, pomidory, cebulę i pozostałe składniki. Okładka; proces do gładkiej. Łyżka do miski. Przechowywać szczelnie przykryty w lodówce.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 45 dolarów za butelkę.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.