Pieczony szpinak z bułką tartą czosnkową
Pieczony szpinak z bułką tartą czosnkową może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 64 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka bułki tartej, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, płatki pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest świetne. Spróbuj Pieczone ostrygi z bułką tartą i czosnkiem (Ostriche All ' Italia, Spaghetti z prażonymi okruchami czosnku, szpinakiem i jajkiem, oraz Escarole z czosnkiem i bułką tartą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wrzuć szpinak do bardzo dużej miski lub garnka z 3 łyżkami oliwy z oliwek, aż liście będą lekko pokryte. Wrzucić ponownie z 1/8 łyżeczki soli, szczypta czarnego pieprzu i płatków czerwonej papryki.
Okruchy chleba wymieszać z czosnkiem i pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek w małej misce. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Pakuj szpinak do 2-ćwiartkowego naczynia do pieczenia najlepiej jak to możliwe; będzie kopiec.
Posypać przygotowaną bułkę tartą na wierzchu.
Piec, aż szpinak wypełni zapiekankę o około połowę, jest bardzo delikatny, a okruchy są złotobrązowe, około 30 minut.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;