Pieczony szpinak i Gruyère

Pieczony szpinak i Gruyère
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj pieczonego szpinaku i Gruyère. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 400 kalorii, 21g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.35 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szalotkę, jajka, gruyère i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczone naleśniki z pieczarkami, szpinakiem i Gruyère, Omlet Ze Szpinakiem I Gruyère, oraz Quiche Ze Szpinakiem I Gruyere.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 400 F. Płaszcz płytkie 2 1/2 - do 3-quart naczynia do pieczenia z olejem; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać szalotki, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż odparuje, 4 do 6 protokół. W międzyczasie, w dużej misce, ubij razem jajka, śmietanę, mleko, gałkę muszkatołową, 1/2 łyżeczki soli i 14 łyżeczki pieprzu. Szpinak wycisnąć, aby usunąć nadmiar płynu. Do masy jajecznej wymieszać szpinak, szalotki, Gruyre i parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Przełożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
6
Piec do bulgotania, a góra jest złotobrązowa, 45 do 55 minut. Aby go przynieść: jeśli zapiekanka jest ciepła, przetransportuj ją w izolowanej torbie lub kartonowym pudełku wyłożonym ręcznikami. Lub można zrobić to dzień wcześniej i, po przyjeździe, podgrzać go, pokryte, w 350 do 400 F przez 45 do 50 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia29
Magazyn