Pieczony szpinak i Gruyère
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj pieczonego szpinaku i Gruyère. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 400 kalorii, 21g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.35 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szalotkę, jajka, gruyère i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczone naleśniki z pieczarkami, szpinakiem i Gruyère, Omlet Ze Szpinakiem I Gruyère, oraz Quiche Ze Szpinakiem I Gruyere.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 F. Płaszcz płytkie 2 1/2 - do 3-quart naczynia do pieczenia z olejem; odstawić.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotki, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, 6 do 8 protokół.
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż odparuje, 4 do 6 protokół. W międzyczasie, w dużej misce, ubij razem jajka, śmietanę, mleko, gałkę muszkatołową, 1/2 łyżeczki soli i 14 łyżeczki pieprzu. Szpinak wycisnąć, aby usunąć nadmiar płynu. Do masy jajecznej wymieszać szpinak, szalotki, Gruyre i parmezan.
Przełożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec do bulgotania, a góra jest złotobrązowa, 45 do 55 minut. Aby go przynieść: jeśli zapiekanka jest ciepła, przetransportuj ją w izolowanej torbie lub kartonowym pudełku wyłożonym ręcznikami. Lub można zrobić to dzień wcześniej i, po przyjeździe, podgrzać go, pokryte, w 350 do 400 F przez 45 do 50 minut.