Pieczony stelaż cielęciny z warzywami korzeniowymi
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów przystawki, więc dać pieczone Rack cielęciny z warzywami korzeniowymi spróbować. Na 6,22 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 428 kalorii, 8G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Jeśli masz pod ręką pasternak, tymianek, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczeń Cielęca z warzywami korzeniowymi (wolnostojąca), Karmelizowane warzywa korzeniowe i Melt in your Mouth Cielęcina, oraz Rootin 'tootin' palone korzenie-prażone warzywa korzeniowe w papierze dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu z wrzącą wodą blanszujemy perłową cebulę przez 30 sekund.
Cebulę odcedzić. Przyciąć szczyty i dna i niech luźne Skórki ślizgają się.
Na dużej patelni, wrzucić cebulę, ziemniaki, pasternak, marchew i ząbki czosnku z oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem, a warzywa rozprowadzić w równomiernej warstwie.
Cielęcinę doprawiamy solą i pieprzem, a rozmaryn i tymianek wcieramy w warstwę tłuszczu. Nestle cielęciny w warzywach, tłuszczu stronie do góry. Piecz przez 1 godzinę i 45 minut, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego w najgrubszą część mięsa rejestruje 14
Przełożyć cielęcinę na deskę do rzeźbienia i odstawić na 15 minut. Łyżka warzyw do miski; zachować ciepło.
Wylać tłuszcz z patelni i rezerwy. Patelnię ustawić na umiarkowanie wysokim ogniu, dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Gotować na dużym ogniu przez 2 protokół, skrobanie się rumiane kawałki. Odcedzić soki na patelni w małym rondlu i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki, o 7 protokół.
Wyjmij soki z patelni z ognia i pozostaw do ostygnięcia przez 2 minuty.
Ubij masło, 1 łyżka stołowa na raz. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać z octem.
Cielęcinę pokroić na 4 kotlety i przełożyć na talerze. Łyżka trochę zarezerwowanego tłuszczu nad mięsem i podawać z warzywami, przekazując sos na stole.