Pieczony Squash z miętą i prażonymi pestkami dyni
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawki? Pieczony Squash z miętą i prażonymi pestkami dyni może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 61 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz dynie cukrowe, liście mięty, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczony kalafior z pestkami granatu, miętą i prażonymi migdałami, Sałatka Z Dyni Z Granatami I Prażonymi Pestkami Dyni, oraz Prażone N ' Tosty Pestki Dyni Z Limonki Balsamicznej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Wyciąć squash do 1 1/2"-grube kliny, pozostawiając skórę na. Skrobanie nasion i sznurków dużą łyżką i tarczą. Zalać 3 łyżkami oleju i posolić i pieprzem.
Lay wedgescut bok w dół na dużym obramowanym bakingsheet. Pieczemy, ostrożnie obracając w połowie drogi, do złotego koloru po obu stronach, około 30 minut.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju w małymskillet na średnim ogniu.
Dodaj nasiona dyni i gotuj, często wirując patelnię, dopóki nasiona są dmuchane i brązowe, ale nadal mają zielone, 4-5 minut.
Przenieś nasiona do ręczników papierowych do osuszenia.
Posypać salt.DO AHEAD: Squash i tosty dynia może być wykonane 4 godziny wcześniej.
Odstawić osobno w temperaturze pokojowej. Rewarmsquash przed podaniem.
Przenieść squash na duży talerz i skropić octem balsamicznym.
Posypywaćskwiać z rozdartymi liśćmi mięty i grzankami nasiona dyni.