Pieczony ser Polenta z Chardą Szwajcarską
Pieczony ser Polenta z boczkiem szwajcarskim może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką wodę, chard szwajcarski, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Polenta pieczona z Chardą Szwajcarską i serem, Polenta Galettes With Por & Swiss Chard, oraz Polędwiczki wieprzowe z Chardą Szwajcarską i polentą.
Instrukcje
Aby przygotować chard, usunąć łodygi i środkowe żebra. Odrzuć łodygi i posiekaj żebra; grubo posiekaj liście.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund.
Dodać żeberka i 2 łyżki wody; przykryć i gotować 5 minut.
Dodać liście; przykryć i gotować 5 minut lub aż zwiędną.
Aby przygotować polentę, umieść 1 3/4 szklanki wody, soli i bulionu w dużym rondlu. Stopniowo dodawaj mąkę kukurydzianą, stale mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do medium i gotować 8 minut, stale mieszając.
Dodać sery, stale mieszając trzepaczką. Łyżka połowa polenta do naczynia 2-quart pieczenia pokryte sprayu do gotowania, równomiernie rozłożone. Top z mieszaniny chard. Łyżka kwaśnej śmietany na chard, równomiernie rozłożone. Szybko dodaj pozostałą polentę, rozprowadzając równomiernie.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut.