Pieczony ser Polenta z Chardą Szwajcarską

Pieczony ser Polenta z Chardą Szwajcarską
Pieczony ser Polenta z boczkiem szwajcarskim może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką wodę, chard szwajcarski, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Polenta pieczona z Chardą Szwajcarską i serem, Polenta Galettes With Por & Swiss Chard, oraz Polędwiczki wieprzowe z Chardą Szwajcarską i polentą.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Aby przygotować chard, usunąć łodygi i środkowe żebra. Odrzuć łodygi i posiekaj żebra; grubo posiekaj liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
3
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
4
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
5
Dodać żeberka i 2 łyżki wody; przykryć i gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
6
Dodać liście; przykryć i gotować 5 minut lub aż zwiędną.
7
Aby przygotować polentę, umieść 1 3/4 szklanki wody, soli i bulionu w dużym rondlu. Stopniowo dodawaj mąkę kukurydzianą, stale mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do medium i gotować 8 minut, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
8
Dodać sery, stale mieszając trzepaczką. Łyżka połowa polenta do naczynia 2-quart pieczenia pokryte sprayu do gotowania, równomiernie rozłożone. Top z mieszaniny chard. Łyżka kwaśnej śmietany na chard, równomiernie rozłożone. Szybko dodaj pozostałą polentę, rozprowadzając równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
9
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
10
Odstawić 5 minut.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia53
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn