Pieczony Schab Wieprzowy Z Kiełbasą, Nadzieniem Chleba Kukurydzianego

Pieczony schab wieprzowy z kiełbasą i nadzieniem z chleba kukurydzianego to południowy przepis na 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 46 g białka, 38 g tłuszczu i łącznie 711 kalorii. Za 2,81 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oleju z pestek winogron, chleba kukurydzianego, ciężkiej śmietany i cebuli. Dzięki temu przepisowi Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 53%. Pieczona polędwica wieprzowa z nadzieniem z jabłka, cebuli i suszonej śliwki, pieczona polędwica wieprzowa z papryką cytrynową z nadzieniem z chleba kukurydzianego i pieczona polędwica wieprzowa z papryką cytrynową z nadzieniem z chleba kukurydzianego są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na dużej patelni, na średnim ogniu, dodaj 2 łyżki oleju i cebulę.
Smażyć, aż cebula będzie przezroczysta. Na tej samej patelni dodaj mięso z kiełbasy i gotuj, aż cała kiełbasa zmieni kolor i będzie ugotowana, około 5 minut.
Dodaj chleb kukurydziany i świeże zioła i kontynuuj gotowanie przez kolejne 3 do 4 minut.
Zdejmij z ognia i odstaw, aż ostygnie.
Gdy masa ostygnie, dodaj ubite białka, gęstą śmietanę i roztopione masło i wymieszaj do połączenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wykonaj nacięcie o długości 1/4 cala od góry schabu na całej długości i jednocześnie zwiń kawałek wieprzowiny, dzięki czemu otrzymasz płaski kawałek mięsa (jeśli zwiniesz go z powrotem, będzie to wyglądało tak: tak było przed obcięciem). Równomiernie rozsmaruj farsz na spłaszczonej polędwicy wieprzowej, a następnie zwiń ją z powrotem do pierwotnej formy.
Zwiąż sznurkiem rzeźniczym, tak aby schab był wiązany co 1 do 2 cali. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę, aby odpoczęło i nieco stwardniało.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. Używając dużej patelni ustawionej na dużym ogniu, dodaj pozostałe 2 łyżki oleju z pestek winogron i podsmaż całą polędwicę wieprzową na złoty kolor, następnie przenieś patelnię do piekarnika i piecz przez 15 do 17 minut . Zmniejsz temperaturę do 350 stopni F.
Sprawdź temperaturę wieprzowiny po 10 minutach, ponieważ niektóre piekarniki gotują się szybciej niż inne, a nie chcemy, aby mięso się rozgotowało. Schab należy wyjąć z piekarnika, gdy osiągnie temperaturę wewnętrzną 135 stopni F na termometrze natychmiastowym.
Przełóż polędwicę na deskę do krojenia i przykryj folią aluminiową, aby odpoczęła przez 5 minut. Będzie nadal gotować i osiągnie temperaturę wewnętrzną 50 stopni F. Pokrój wieprzowinę w plasterki i ułóż na półmisku do serwowania.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to świetny wybór na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Perrier-Jouet Grand Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 57 dolarów za butelkę.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.