Pieczony Radicchio
Pieczony Radicchio może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka radicchio, czosnek, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pasticcio di pappardelle al radicchio rosso di Treviso (pieczone Pappardelle z Treviso Radicchio), Pieczony Squash Z Sałatką Radicchio, oraz Ugotuj książkę: makaron zapiekany z Radicchio, gorgonzolą i pancettą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć główki korzeni, odrzucając zwiędłe lub posiniaczone zewnętrzne liście i odcinając sam dół, jeśli są twarde i odbarwione (nie usuwać rdzenia). Pokrój głowy w ćwiartki lub szóstki, w kliny o szerokości około 3 cali.
Przeciąć rdzeń, aby liście były trzymane razem. Ułóż stojak na środku piekarnika i podgrzej do 191°.
Umieścić masło i 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni, i ustawić na umiarkowanym ogniu. Gdy masło się rozpuści i spieni się, wymieszaj cebulę i czosnek i gotuj przez minutę, a następnie ułóż wszystkie kliny w jednej warstwie.
Posypać solą, przykryć patelnię i gotować powoli, obracając kliny i mieszając cebulę co kilka minut.
Po około 10 minutach, gdy radicchio lekko zmięknie, ale nadal mocno utrzymując swój kształt, wymieszaj ocet z filiżanką wody i wlej do patelni. Podgrzej trochę ciepło i doprowadz ciecz do wrzenia, obracając kliny i mieszając. Gotować jeszcze kilka minut, aż soki z patelni zostaną zmniejszone i syropem, a kliny lekko karmelizowane.
Wyjmij patelnię z ognia i ułóż kliny radicchio w naczyniu do pieczenia w jednej warstwie. Łyżka cebuli wokół, i wlać płyn patelni nad.
Skropić pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i posypać startym serem równą warstwą, przykrywając cebulkę.
Namiot naczynia z folii aluminiowej, dociskając go do boków.
Piec ok. 20 minut, wyjąć folię i piec jeszcze 5 minut lub dłużej, aż kliny będą miękkie i wilgotne, a na wierzchu zeszklone złociste.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;