Pieczony Radicchio

Pieczony Radicchio
Pieczony Radicchio może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka radicchio, czosnek, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pasticcio di pappardelle al radicchio rosso di Treviso (pieczone Pappardelle z Treviso Radicchio), Pieczony Squash Z Sałatką Radicchio, oraz Ugotuj książkę: makaron zapiekany z Radicchio, gorgonzolą i pancettą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przyciąć główki korzeni, odrzucając zwiędłe lub posiniaczone zewnętrzne liście i odcinając sam dół, jeśli są twarde i odbarwione (nie usuwać rdzenia). Pokrój głowy w ćwiartki lub szóstki, w kliny o szerokości około 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
2
Przeciąć rdzeń, aby liście były trzymane razem. Ułóż stojak na środku piekarnika i podgrzej do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Umieścić masło i 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni, i ustawić na umiarkowanym ogniu. Gdy masło się rozpuści i spieni się, wymieszaj cebulę i czosnek i gotuj przez minutę, a następnie ułóż wszystkie kliny w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Posypać solą, przykryć patelnię i gotować powoli, obracając kliny i mieszając cebulę co kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Po około 10 minutach, gdy radicchio lekko zmięknie, ale nadal mocno utrzymując swój kształt, wymieszaj ocet z filiżanką wody i wlej do patelni. Podgrzej trochę ciepło i doprowadz ciecz do wrzenia, obracając kliny i mieszając. Gotować jeszcze kilka minut, aż soki z patelni zostaną zmniejszone i syropem, a kliny lekko karmelizowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Wyjmij patelnię z ognia i ułóż kliny radicchio w naczyniu do pieczenia w jednej warstwie. Łyżka cebuli wokół, i wlać płyn patelni nad.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
7
Skropić pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i posypać startym serem równą warstwą, przykrywając cebulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
8
Namiot naczynia z folii aluminiowej, dociskając go do boków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
9
Piec ok. 20 minut, wyjąć folię i piec jeszcze 5 minut lub dłużej, aż kliny będą miękkie i wilgotne, a na wierzchu zeszklone złociste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
10
artykuł var
11
Typ_27_data = {};
12
artykuł
13
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn