Pieczony pstrąg z koprem włoskim, rzodkiewką i rukolą

Jeśli masz mniej więcej 35 minut do spędzenia w kuchni, pieczony pstrąg z koprem, rzodkiewką i sałatką z rukoli może być niesamowity bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis do wypróbowania. To danie główne ma 707 kalorii, 74g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Na $9.57 za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, tymianek, cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest świetny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Gorąca herbata-wędzony pstrąg z sałatką ziemniaczano-rukolową, Pstrąg Potokowy Z Puree Pietruszkowym I Sałatką Z Rzodkiewki, oraz Śródziemnomorski pieczony pstrąg z oliwkami, koprem i pomidorami.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Potnij skórę pstrąga trzy razy po obu stronach, a następnie wepchnij gałązkę tymianku do każdego cięcia.
Połóż rybę na blasze do pieczenia i wypełnij jamę plasterkami cytryny i pozostałymi gałązkami tymianku. Przyprawić rybę, skropić oliwą, a następnie piec przez 15-20 minut, aż się ugotuje.
W międzyczasie wymieszaj sok z cytryny z oliwą z oliwek, a następnie zalej koprem włoskim i pozostaw na 10 minut. Wymieszać rzodkiewki i kapary i doprawić.
Rukolę wymieszać z sałatką z kopru włoskiego i rzodkiewki tuż przed podaniem z dużymi kawałkami płatków pstrąga.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla pstrąga. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.