Pieczony pomidor Penne alla Vodka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj pieczonego pomidora Penne alla Vodkan. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 765 kalorii, 26g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, mozzarella, evoo, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Crockpot Sun-Suszone Pomidory Penne Alla Vodka, Penne Alla Vodka (Wódka Krem Makaron), oraz Penne Alla Vodka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Połówki pomidorów wzdłuż i ułóż je pokrojone bokiem na stojakach z drutu ustawionych nad obramowanymi blachami do pieczenia.
Skropić EVOO i posypać tymiankiem, solą i pieprzem. Smażyć, aż pomidory opadną, ale nadal wilgotne w centrum, o 1 godzina 15 minut.
Podgrzać 2 łyżki EVOO w garnku na średnim ogniu.
Dodać czosnek i cebulę, doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż bardzo miękkie, ale nie karmelizowane, 12 do 15 protokół.
Dodać wódkę i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Dodać bulion z kurczaka i pieczone pomidory i podgrzać. Wmieszać mascarpone, a następnie puree do dość gładkiego, kremowego sosu za pomocą miksera zanurzeniowego, robota kuchennego lub blendera. Powrót sos do garnka, dodać bazylii i mieszać aż zwiędnie.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia na makaron, i doprawić solą.
Dodać makaron i gotować, aż al dente.
Wrzucić makaron z sosem i przenieść do szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia. Top z mozzarellą i parmezanem. Jeśli robisz makaron z wyprzedzeniem, ostudzić go, a następnie przykryć pergaminem i folią. Przechowywać w lodówce.
Kiedy jesteś gotowy do podania, Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Piec zapiekankę, przykrytą, aż do ogrzania, około 45 minut. Odkryć i piec, aż brązowy i bąbelki na górze, 15 do 20 więcej minut.
Podawać z sałatką escarole lub romaine ubraną sokiem z cytryny, EVOO, solą i pieprzem.