Pieczony pomidor i trzy-Salsa Chile
Pieczony pomidor i Salsa trzy-Chile może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 53 kalorie. Ten przepis służy 10. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz ząbki czosnku, cebulę, jędrne dojrzałe pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Salsa de Molcajete (pieczony pomidor i zielona Salsa Chile), Stek Tacos z pieczonym pomidorem Zielona Salsa Chile, oraz Pomidor, Cebula I Serrano Chile Salsa.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery i ustaw stojak 3 w. z elementu grzejnego. Wyłóż dużą patelnię do pieczenia z folią i włóż do niej pomidory, cebulę i czosnek. Dusić warzywa, obracając w razie potrzeby, aż rumiane w miejscach na całym, 15 do 20 protokół; przenieść do miski, jak to zrobić.
W międzyczasie wytrzyj suszone chiles czystą wilgotną szmatką. Wyciągnij i wyrzuć nasiona i wynika z kaskad (złamać chiles otworzyć nieco w razie potrzeby). Włącz wentylator nad kuchenką.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu, dodać Cascabel i arbol chiles i gotować, obracając często z łyżką szczelinową, aż lekko zmięknie i ciemnieje w miejscach, 1 do 2 protokół.
Rezerwując olej na patelni, przenieść chiles do małej, głębokiej miski i zalać 2 szklanki wrzącej wody na wierzchu.
Odstawić, aż chiles zmiękną, o 20 protokół. Wyrzucić 1 szklankę płynu.
Wir chiles i pozostałą ciecz z chipotle w robocie kuchennym, aż bardzo gładka.
Pomidory i cebulę pokroić na kawałki. Czosnek obieramy.
Dodaj warzywa do Chile czyste i puls, aż prawie gładkie.
Podgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę chile i doprowadzić do duszenia, mieszając. Gotować, mieszając, przez około 3 minuty, aby zmiksować smaki.
Wlać salsę do miski i ostudzić. Wymieszać sok z cytryny i doprawić do smaku solą.
* Kupuj w międzynarodowym sklepie spożywczym w supermarkecie lub na rynku latynoskim.
Make ahead: schłodzić hermetycznie do 1 tygodnia.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.