Pieczony pomidor i pieczony czosnek Puttanesca

Pieczony pomidor i pieczony czosnek Puttanescan jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 624 kalorie, 19g białka, oraz 19g tłuszczu. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 7 fanów. Mieszanka czosnku, kapary capote, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczony pomidor i pieczony czosnek Puttanesca, Pieczone Pomidory Cherry Puttanesca, oraz Linguine Z Pieczonym Pomidorem Puttanesca.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Ułóż stojak chłodzący na pergaminie lub wyłożonej folią blasze do pieczenia, aby ułatwić czyszczenie.
Odciąć końce od całej główki czosnku, aby odsłonić wszystkie goździki. Czosnek przyprawiamy odrobiną soli, pieprzem i mżawką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, a następnie zawijamy w folię.
Pomidory pokroić w 1/2 i umieścić w misce. Lekko ubrać pomidory, skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Pomidory przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem i układamy na blasze do pieczenia ściętej bokiem w dół.
Pieczemy pomidory od 20 do 25 minut, następnie odwracamy pomidory i pieczemy jeszcze 20 minut. Czosnek smażyć 45 do 50 minut obok pomidorów.
Umieść około 2/3 pomidorów w robocie kuchennym. Grubo posiekać resztę pomidorów, i rezerwy. Wycisnąć czosnek ze skóry i dodać do robota kuchennego pulsując, aż będzie gładki.
Dodaj mieszaninę do holenderskiego pieca i dodać oliwki, anchois, kapary, i chile. Gotować przez 5 minut, aby umożliwić smaki do stopienia.
Przenieść do małego pojemnika na posiłek make-ahead i przechowywać w lodówce, lub przenieść do miski. Pokrojone pomidory przechowuj osobno lub Dodaj do miski.
Aby służyć, doprowadzić wodę do wrzenia, posolić wodę i ugotować makaron do al dente. Podgrzej SOS. Wrzucić makaron z sosem przez 1 minutę, do herbu.
Podawać w płytkich miseczkach z dużą ilością pietruszki i skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.