Pieczony polędwica Cielęca z Foie Gras i sosem wiśniowo-czerwonym z winogron

Pieczony polędwica Cielęca z Foie Gras i sosem wiśniowo-czerwonym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 618 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $8.89 za porcję. Mieszanka bulionu z kurczaka o niskiej zawartości soli, sos worcestershire, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pierogi foie Gras z foie gras, Pieczony Schab cielęcy z sosem Rosé Pan, oraz Zapiekane Foie Gras Z Duszonym Sosem Z Rzepy I Sherry.
Instrukcje
Gotuj oba buliony, aż zmniejszy się do skąpej 1 szklanki. Odstawić.
Wino i kolejne 3 składniki zagotować w innym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 11/2 filiżanki, o 30 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść winogrona do małej miski; dodać wiśnie do winogron.
Dodaj zredukowany bulion do syropu winogronowego. Gotować, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki, o 10 protokół. Czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu. Przykryć owoce i sos bazy oddzielnie i przechowywać w lodówce.
Cielęcinę posmarować oliwą z oliwek.
Posypać posiekanymi ziołami. Owinąć cielęcinę w plastik; schłodzić przez noc.
Umieść stojak tuż poniżej środka piekarnika; rozgrzej do 218°.
Posypać cielęcinę solą i pieprzem; odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Rozgrzać 2 łyżki oleju w 14-calowej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać cielęcinę, tłustą stronę w dół. Sear aż brązowy, o 4 protokół. Obrócić; sear aż brązowy, o 4 protokół.
Umieść patelnię w piekarniku. Pieczona cielęcina, aż termometr włożony do centrum rejestry 135 ° F do 140 ° F, o 25 minut.
Przenieś na talerz. Namiot z folią; odstawić 10 minut. Patelnia rezerwowa.
Tymczasem oddzielne plastry foie gras na talerzu, aby doprowadzić do temperatury pokojowej.
Tilt reserved patelnia; łyżka off tłuszczu z soków.
Dodaj soki do bazy sosu. Dusić, aż wystarczająco grube, aby płaszcz łyżka, o 3 protokół.
Dodaj winogrona i wiśnie; podgrzać 1 minutę.
Pokroić cielęcinę w plastry o grubości 1 cala; ułożyć na talerzach. Top z foie gras, jeśli używasz, i sosem.
Dekoruj talerze gałązkami rozmarynu i tymianku.
Podawać, przekazując pozostały sos osobno.