Pieczony Pasternak i waniliowa zupa czekoladowa
Pieczony Pasternak i zupa z czekolady waniliowej wymaga ok. 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 723 kalorie, 16G białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pasternak, kakao w proszku, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Spróbuj Zupa Z Pieczonego Pasternaku, Zupa z pieczonej marchwi i pasternaku, oraz Pikantna Pieczona Zupa Z Pasternaku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Obrać pasternak i pokroić na 1-calowe kawałki, lekko posmarować olejem i umieścić na blasze wyłożonej folią aluminiową o dużej wytrzymałości (dla łatwego czyszczenia). Piecz, aż pasternak zacznie mięknąć (jak testowano ostrzem noża) i aż końcówki zaczną się złotobrązowe. Trwa to około 40 minut.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw na kilka minut, podczas gdy zaczynasz inne składniki w garnku. (Pozostawić piekarnik włączony do opiekania grzanek.)
Roztopić masło na średnim ogniu w dużym garnku i delikatnie podsmażyć cebulę, aż będzie przezroczysta. (Zajmuje to około 10 minut, ale ważniejsze jest to, że wyglądają półprzezroczysto.)
Dodać bulion z kurczaka, pokroić wzdłuż fasolkę wanilii i zeskrobać nasiona do garnka i dodać wraz z samą wanilią. Zwiększyć ciepło do medium, dodać prażony pasternak i doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem, przykryć i niech gotować, aż pasternak są całkowicie miękkie, o 20 protokół.
Gdy masz zupę w toku, grzanki w piekarniku, który jest już nagrzany do 400 stopni F.
Pokroić Bochenek epee na plastry o grubości 3/4 cala.
Posmaruj chleb olejem i połóż na wyłożonej folią blasze do pieczenia (ważne dla celów czyszczenia). Przesiać ciemne kakao na chleb i krótko tosty w piekarniku, tak, aby chrupiące.
Wmieszać do zupy wiórki z białej czekolady i gotować przez kolejne 5 minut, aby mogły się stopić i zintegrować smaki.
Wyjąć zupę z ognia, wyrzucić waniliową i wymieszać z grubą śmietaną. Używając blendera zanurzeniowego, zmiksuj na gładką masę. (Pamiętaj, że podczas korzystania z blendera zanurzeniowego koniec ostrza musi być zanurzony, inaczej zrobi się duży bałagan.) Wycisnąć świeży sok z cytryny lub limonki do garnka i wymieszać, aby połączyć. (Uwaga: jeśli trzymasz pokrojony koniec świeżej cytryny lub limonki na dłoni podczas wyciskania soku, nasiona prawdopodobnie pozostaną w skórce.)
Zupę z chochli układamy w miseczki i dekorujemy świeżym koperkiem.
Podawać z cytrynowymi klinami i grzankami z ciemnej czekolady.