Pieczony Moong Dal z zielenią musztardową

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj prażonego Moong Dal z zielenią musztardową. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 217 kalorii, 12g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz sól, chili, nasiona kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć nasiona można śledzić to danie główne z Ugotuj książkę: mus czekoladowy z nasionami kardamonu jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczony kurczak z zielenią musztardową, Sum z płatków owsianych, pieczony kalafior i musztarda oraz krem cytrynowy, oraz Kasza z pieczonych pomidorów i krewetek, z podsmażoną musztardą i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść nieumyty dal na średniej patelni i ustaw na średnim ogniu. Wstrząsnąć lub wymieszać dal, aż niektóre ziarna staną się trochę brązowe. Teraz wlej zimną wodę do patelni, wymieszaj ziarna i wylej wodę. Zrób to jeszcze raz.
Fasolę dobrze odsączyć i dodać 4 szklanki świeżej wody.
Dodać kurkumę i doprowadzić do wrzenia, nie pozwalając dal zagotować. Przykryć częściowo, podgrzać do niskiej temperatury i gotować 30 minut.
Dodać zieleninę i sól. Wymieszać i gotować kolejne 20 minut, z patelnią częściowo przykrytą, mieszając od czasu do czasu.
Rozgrzać olej na małej patelni lub małej patelni. Gdy gorące, umieścić w nasiona gorczycy, nasiona kminku, nasiona Nigelli, nasiona kopru włoskiego i chili, w tej kolejności. Jak tylko nasiona gorczycy zaczną pękać, kilka sekund, wlać olej i przyprawy na gotowanym dal, przykryć go i niech smak rozkwitnie na kilka minut przed mieszaniem, a następnie podawać.