Pieczony makaron z serem I
Pieczony makaron z serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 503 kalorie. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 695 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz boczek, cebula, mąka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Makaron z serem – domowe makaron z serem to wygodne jedzenie, które trudno pokonać. Możesz odłożyć wstępnie zapakowany makaron i ser w sklepie, Pieczony makaron z serem, oraz Pieczony makaron z serem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Miejsce boczek w dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie zbrązowieje.
Odcedzić, pokruszyć i odstawić.
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą gotuj makaron aż do al dente.
Na średniej patelni podsmażyć posiekaną cebulę i mielony czosnek. Zdjąć ogień i dodać posiekany ugotowany boczek i odstawić.
Aby zrobić sos, w średnim rondlu roztopić masło lub margarynę na małym ogniu. Po stopieniu dodać mąkę i stale mieszać przez 2 minuty. Stopniowo dodawać mleko i nadal mieszać, aż zgęstnieje. Wymieszać w 2 szklanki startego sera Cheddar i mieszać aż się stopi.
Połącz ugotowany makaron, smażone warzywa i sos.
Wlać do naczynia żaroodpornego 2 quart.
Dodaj ostatni kubek startego sera Cheddar na wierzch mieszaniny.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser topi się i brązowieje, 15 do 20 minut.