Pieczony Makaron Wegetariański Piec
Pieczony makaron Wegetariański Piec wymaga ok. 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 472 kalorie, 18g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka makaronu penne, cebula, bakłażan, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać suchą bułkę tartą, można śledzić to danie główne z Bezglutenowe Bezmleczne Tarty Kokosowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest dobre. Spróbuj Hot Dog & Veggie Pasta Bake, Veggie Pasta Piec, oraz Veggie Supreme Pasta Bake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Cebulę, Kabaczek, cukinię, bakłażan i czerwoną paprykę rozprowadzić na dwóch blachach do pieczenia z felgami; skropić warzywa oliwą z oliwek i posypać solą i czarnym pieprzem.
Warzywa upiec w nagrzanym piekarniku, aż staną się miękkie i zaczną brązowieć, 20 do 25 minut; wymieszać i odwrócić warzywa po około 10 minutach pieczenia. Obniżyć temperaturę piekarnika do 375 stopni F (190 stopni C).
Podczas pieczenia warzyw napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadzaj do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj penne i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 11 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie.
Posmaruj 2-kwartową zapiekankę. W rondlu wymieszać sos Alfredo z bulionem z kurczaka i doprowadzić do wrzenia.
Wlać mieszaninę sosu do dużej miski, i mieszać w pieczonych warzyw, makaron penne, 1/4 szklanki parmezanu, i 1/4 szklanki sera mozzarella, aż dokładnie połączone. Do przygotowanego naczynia żaroodpornego wlać mieszaninę; wierzch równomiernie posypać bułką tartą. Przykryj naczynie.
Piec w gorącym piekarniku, aż mieszanina bulgotanie, o 30 protokół.
Zdjąć pokrywę, i posypać wierzchu zapiekanki z pozostałych 1/4 szklanki parmezanu i 1/4 szklanki serów mozzarella; powrót do piekarnika, i piec, aż top jest lekko rumiane i ser topi się, 5 do 10 więcej minut.