Pieczony kurczak ziołowy z sałatką z moreli i rukoli
Pieczony kurczak ziołowy z sałatką z moreli i rukoli to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 1083 kalorie, 77g białka, oraz 76 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 6,78 zł / porcja, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kurczaka, grzyby morelowe, zioła i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczony kurczak ziołowy z sałatką z moreli i rukoli, Sałatka z rukoli z smażonymi morelami, oraz Pieczone piersi z kurczaka z rakami, fasolą Fava i Smalcami.
Instrukcje
Kurczaka natrzeć 2 łyżkami oliwy z oliwek. Kurczaka do środka i na zewnątrz doprawiamy solą i pieprzem i układamy na patelni, pierś do góry. Przetrzyj wszystko z wyjątkiem 1 łyżki ziół na kurczaku, pokrywając go dobrze. Roztrzepać ząbki czosnku na patelni i smażyć przez 15 minut.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Powoli wlej 1/2 szklanki białego wina na wierzch kurczaka, uważając, aby nie zakłócić Skórki ziołowej i piecz przez 15 minut dłużej. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 300 i piecz przez 30 minut.
Resztę 1/2 szklanki białego wina zalać kurczakiem i pieczyć przez około 40 minut dłużej, aż termometr włożony do wewnętrznej części uda ptaka zarejestruje 16
W międzyczasie, w żaroodpornej misce, moczyć suszone grzyby morelowe we wrzącej wodzie, aż zmiękną, około 10 minut.
Odcedzić Smalce i dobrze spłukać; zachować płyn do namaczania.
Na dużej patelni roztopić masło w pozostałej 1 łyżce oliwy z oliwek.
Dodać odsączone Smalce i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż szkliwione, o 3 protokół. Ostrożnie wlać zarezerwowany płyn do namaczania, zatrzymując się, zanim dotrzesz do ziarna na dnie. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 2 łyżek stołowych i wymieszać w 1 łyżce pozostałych ziół. Przykryj Smalce i odstaw na bok.
Przechylić kurczaka, aby odsączyć soki jamowe na patelnię i przenieść kurczaka na dużą deskę do rzeźbienia. Obrać Prażone ząbki czosnku i przełożyć na mały talerz.
Do małego rondla wlać soki z patelni i odcedzić tłuszcz.
Przenieść 1/4 szklanki soków do dużej miski. Wymieszać z octem sherry i doprawić solą i pieprzem.
Dodać rukolę i dobrze wrzucić.
Pozostałe soki i prażony czosnek dodajemy do podsmażonych smalców, odgrzewamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Pokrój kurczaka i podawaj z sałatką z rukoli i smalcami.