Pieczony kurczak ze szparagami, Morelem i perłową cebulą Ragoût
Pieczony kurczak ze szparagami, Morelem i perłową cebulą Ragoût to bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 67g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 936 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, masło, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto ze szparagami i morelowym Ragoût, Szparagi, Dymka i pieczarki smażone, oraz Duszony kurczak z białymi szparagami i smażonym Morelem z Crème Fraîche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Cebulę blanszować we wrzącej osolonej wodzie 1 minutę.
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną bieżącą wodą, aby zatrzymać gotowanie. Przyciąć końce korzeniowe i obrać.
Pokroić kurczaka na sucho. Płaszcz 17-na 12-calowy Ognioodporne pieczenia patelni z olejem i umieścić kurczaka na patelni. 2 łyżki zmiękczonego masła wcierać w skórę na całym kurczaku. Kurczaka doprawić do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Włożyć 1 połowę cytryny do jamy i wycisnąć pozostałą połowę na kurczaku.
Pieczony kurczak w środku piekarnika 20 minut. Kurczak Baste, a następnie kontynuować do pieczenia, fastrygowanie o co 7 minut, 20 minut więcej. Cebulę rozrzucić wokół kurczaka i nadal piec, obracając cebulę i fastrygowanie co 7 do 8 minut, aż kurczak będzie złoty i termometr włożony do mięsistej części uda rejestruje 170 ° F(soki będą jasne), 25 do 35 minut więcej.
Gdy kurczak zaczyna się smażyć, moczyć Smalce w ciepłej wodzie 20 minut. Wyciągnij grzyby z wody, wyciskając nadmiar płynu z powrotem do miski i zapas płynu. Dokładnie spłucz morele, aby usunąć brud i wycisnąć do sucha. Przyciąć wszelkie twarde łodygi.
Do małej miski wlać zarezerwowany płyn do namaczania przez sito wyłożone kilkoma warstwami gazy lub ręcznikiem papierowym.
Pokrój szparagi po przekątnej na 2 cale długości. Ułóż na stojaku na parowiec i posyp koszerną solą. Szparagi na parze, przykryte, nad wrzącą wodą, aż będą kruche-miękkie, około 5 minut, a następnie przenieść do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Przelać pieczonego kurczaka na talerz, następnie wyrzucić Sznurek i przykryć kurczaka luźno folią.
Przenieść cebulę i soki patelni do 2 oddzielnych małych miseczek(nie czyścić patelni do pieczenia). Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków.
Ustaw patelnię na palniku.
Dodaj wino i deglaze przez gotowanie na dużym ogniu, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, aż zredukowane do około 2 łyżki stołowe.
Dodaj soki z miski, wszelkie soki, które nagromadziły się na talerzu (z kurczaka), płyn do namaczania grzybów i Smalce, a następnie gotuj, aż płyn zmniejszy się do około 1/3 szklanki.
Pozostałe 2 łyżki masła pokroić na kawałki i dodać do smażenia z cebulą i szparagami. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, wstrząsając patelnią, aż masło zostanie po prostu włączone i warzywa są zeszklone. Warzywa przyprawiamy solą i pieprzem i łyżką okraszamy kurczakiem.