Pieczony kurczak ze szparagami i sosem Tahini
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Pieczony kurczak ze szparagami i sosem Tahini może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 33g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.45 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz sól, pieprz, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Za ' atar Pieczony kurczak z zielonym sosem Tahini, Za ' atar Pieczony kurczak z zielonym sosem Tahini, oraz Grillowane szparagi z sosem cytrynowym Tahini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojaki piekarnika w środkowej i dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Wrzucić szparagi z 1 łyżką oleju, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w 15-przez 10-calowy płytkiej patelni do pieczenia. Pieczeń na Dolnym stojaku, potrząsając patelni raz lub dwa razy, aż po prostu przetargu, o 10 protokół.
W międzyczasie kurczaka osuszyć i posypać 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w 12-calowej ciężkiej patelni żaroodpornej (nie nonstick) na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do gorąca, ale nie palenie, następnie brązowy kurczak, obracając się raz, aż złoty, o 6 minut w sumie.
Przenieść patelnię do środka piekarnika i pieczeń, aż tylko gotowane przez, o 5 protokół.
Podczas pieczenia kurczaka, purée tahini, woda, sok z cytryny, cukier, czosnek i pozostałe 1/2 łyżeczki soli w blenderze do gładkiej, o 1 minutę. (
Dodaj więcej wody, jeśli sos jest zbyt gęsty.)
Podawać kurczaka i szparagi skropione odrobiną sosu i z pozostałym sosem na boku.