Pieczony kurczak z żurawiną Jabłko rodzynka Chutney
Pieczony kurczak z żurawiną chutney z rodzynkami jabłko może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.93 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1104 kalorii, 65g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, brązowy cukier, kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć tarta jabłko można śledzić to danie główne z Szybka I Łatwa Tarta Jabłkowa jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Rozmaryn Czosnek Pieczony Kurczak Z Orzechami Pekan Żurawinowy Chutney, Chutney z jabłkami i rodzynkami, oraz Herbed Schab pieczony i żurawinowy Chutney.
Instrukcje
Natrzyj jamę kurczaka 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu i włóż skórkę pomarańczową do środka. Przekręć skrzydła kurczaka za plecami i związać nogi razem.
Na patelni kładziemy kurczaka, pierś do góry. Kurczak zalać olejem i posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Piecz kurczaka, aż tylko gotowe, 50 do 60 minut.
Tymczasem w średnim rondlu ze stali nierdzewnej zagotuj żurawinę z jabłkiem, rodzynkami, brązowym cukrem, sokiem jabłkowym, octem, imbirem, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Przykryć i dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ciecz zgęstnieje i owoce są miękkie, o 15 protokół.
Kiedy kurczak jest gotowy, przenieś ptaka na talerz i pozostaw do odpoczynku w ciepłym miejscu na około 10 minut.
Wylać tłuszcz z patelni. Ustaw patelnię na umiarkowanym ogniu i dodaj sok pomarańczowy. Doprowadzić do wrzenia, skrobając dno patelni, aby usunąć brązowe kawałki. Gotować, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, o 4 protokół.
Dodać nagromadzone soki z kurczaka i szczyptę soli i pieprzu.
Kurczaka podawać z sosem pomarańczowym i chutney.
Rekomendacja win: to słodkie, owocowe danie najlepiej smakuje z winem, które ma te same cechy, jak lekko schłodzona butelka Chinon z Doliny Loary we Francji lub dolcetto z Włoch.