Pieczony kurczak z ziemniakami, koprem i miętą

Pieczony kurczak z ziemniakami, koprem włoskim i miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 634 kalorie, 37g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, wodę, wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczony koper włoski i ziemniaki, Pieczona wieprzowina z kopru włoskiego z ziemniakami cytrynowymi i cebulą, oraz Pieczone słodkie ziemniaki polane kurczakiem kiełbasa jabłkowa i jabłka oraz pieczone ziemniaki polane kremowym kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu z wrzącej osolonej wody gotować ćwiartki kopru włoskiego na dużym ogniu przez 5 minut.
Dobrze osuszyć i osuszyć.
Na dużej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek, aż mieni się. Przyprawić podudzia i udka z kurczaka solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zbrązowieje, o 5 protokół na stronę.
Przenieś kurczaka na dużą patelnię do pieczenia, układając kawałki wokół krawędzi.
Dodaj wino na patelni i dusić na umiarkowanym ogniu przez 2 protokół, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Dodaj wodę do patelni i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę, a następnie wlej płyn do patelni. Ułóż plastry ziemniaków na środku patelni w równej warstwie. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć plastry cebuli na wierzchu ziemniaków i doprawić solą i pieprzem. Rozrzucić czosnek, liście laurowe, rozmaryn i miętę na wszystkich. Ułóż ćwiartki kopru włoskiego na cebuli. Przykryć folią i piec około 35 minut, lub do czasu, aż kurczak się ugotuje, a ziemniaki i koper włoski będą miękkie.
Kurczaka i warzywa przełożyć na półmisek. Odrzuć liście laurowe. Ustaw patelnię do pieczenia na dużym ogniu i gotuj, aż soki z patelni zostaną zredukowane do 2/3 szklanki, o 3 protokół. Soki doprawiamy solą i pieprzem i wlewamy do rozgrzanego sosu.
Podawać kurczaka, przekazując soki osobno przy stole.