Pieczony kurczak z szalotką i suszoną żurawiną

Przepis Pieczony kurczak z szalotką i suszoną żurawiną może być wykonany w około 1 godzinę i 40 minut. Na 5,74 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 1301 kalorii, 89g białka, oraz 81 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odbierz szpinak, kurczaka, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka z kurczakiem z suszoną żurawiną, Pieczony kurczak z suszonymi śliwkami i szalotką, oraz Kurczak z suszonymi pomidorami, szalotką i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć kurczaka do małej patelni i natrzeć skórę masłem. Obficie doprawić kurczaka do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Piecz kurczaka przez 1 godzinę i 15 minut, lub do momentu, aż soki wyrzucone z jamy uruchomić jasne.
Przełożyć kurczaka na deskę do rzeźbienia i przykryć luźno folią; odstawić na 10 minut.
Tymczasem w średnim rondlu połącz twardy cydr z szalotkami, suszoną żurawiną, goździkami i szczyptą soli. Doprowadzić do wrzenia, następnie dusić na małym ogniu, aż żurawina zmięknie, około 5 minut. Żurawinę przełożyć łyżką do średniej miski. Nadal gotować szalotki, aż będą miękkie, o 20 minut dłużej. Przecedzić mieszaninę do mniejszego rondla i przenieść szalotki do miski z żurawiną. Ugotować cydr na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 15 protokół.
Wylej tłuszcz z patelni do pieczenia kurczaka i ustaw patelnię na dwóch palnikach.
Dodać 1/2 szklanki wermutu i dusić na umiarkowanie małym ogniu, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z drewnianą łyżką, o 2 protokół.
Dodaj zmniejszony cydr i wszelkie nagromadzone soki z kurczaka i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż sos zmniejszy się do 3/4 szklanki, o 3 protokół. SOS doprawiamy solą i pieprzem.
Wlać sos do małego rondla i utrzymać ciepło na małym ogniu.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać orzeszki piniowe i gotować na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelnię od czasu do czasu, aż złoty, o 1 minutę.
Dodaj pozostałą 1/4 szklanki wermutu i sok z cytryny i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zredukowana do 2 łyżki stołowe, o 2 protokół.
Dodać szpinak i gotować, mieszając, aż tylko zwiędnie, o 2 protokół. Wymieszać z żurawiną i szalotką i podgrzać. doprawić solą i pieprzem. Pokroić kurczaka i podawać mieszankę szalotki i szpinaku obok, przechodząc sos na stole.