Pieczony kurczak z suszonymi śliwkami i szalotką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego kurczaka z suszonymi śliwkami i szalotką. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 463 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cebulkę kopru włoskiego, oliwę z oliwek, śliwki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak z suszonymi śliwkami i szałwią, Duszony Kurczak Z Suszonymi Śliwkami, oraz Ale-kurczak na wolnym ogniu z suszonymi śliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Skropić olej w małej patelni do pieczenia lub na dnie patelni brojlerów.
Umieść patelnię w piekarniku 5 minut lub aż olej będzie gorący.
Kurczaka posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Na patelni umieścić kurczaka, skórkę w dół. Ułożyć czosnek, szalotki, gałązki tymianku i koper włoski wokół kurczaka; posypać warzywa 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Piec w temperaturze 450 przez 20 minut.
Wyjąć patelnię z piekarnika. Obrócić kurczaka; wymieszać warzywa.
Piec dodatkowe 15 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Wyjmij z patelni mieszankę z kurczakiem i warzywami; wyrzuć gałązki tymianku. Wyrzucić skórę. Luźno przykryć mieszankę z kurczakiem i warzywami; utrzymywać ciepło.
Umieść patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 1/2 szklanki bulionu i wina, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki.
Mąkę połączyć i pozostał 1/4 szklanki bulionu, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej masy.
Dodać mieszaninę mąki do patelni; mieszać, aż dobrze wymieszane. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 1 minutę lub aż lekko zgęstnieje. Wymieszać posiekany tymianek, pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu.
SOS podawać z mieszanką kurczaka i warzyw.