Pieczony kurczak z sosem Meyer Lemon Shallot

Pieczony kurczak z sosem Meyer Lemon Shallot
Pieczony kurczak z sosem Meyer Lemon Shallot może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.21 za porcję. Jedna porcja zawiera 586 kalorii, 44g białka, oraz 39g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka kurczaka, sól koszerna, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Meyer Lemon Pieczony Kurczak, Meyer Lemon Blood Orange Glazurowany Pieczony Kurczak, oraz Bezglutenowa przegrzebka z kurczaka w sosie Meyer Lemon.

Instrukcje

1
Kurczaka opłukać wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć ręcznikami papierowymi. Rozluźnić skórę piersi i ud i trochę soli pod skórą. Pozostałą sól pocierać na całym kurczaku i w jamie (patrz UWAGI). Chill, uncovered, co najmniej 3 godziny i do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Cytryny. Pokrój 1 cytrynę; sok połowę drugiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
4
Pokroić kurczaka na sucho, wewnątrz i na zewnątrz. Zetrzyj skórkę pod jak największą ilością skóry i pocieraj pozostałą skórkę wewnątrz jamy. Kurczaka natrzeć na całej powierzchni z 1 łyżką. oliwa z oliwek i tymianek. Umieść plasterki cytryny w jamie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
5
Ustaw stojak w kształcie litery V w ciężkiej patelni wystarczająco dużej, aby pomieścić szalotkę. Włożyć kurczaka do stelaża, pierś do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Dodać szalotki do patelni i skropić pozostałą 1 1/2 łyżki. oliwa z oliwek, zmieniając je w płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Pieczony kurczak, fastrygowanie co około 30 minut, aż noga kurczaka porusza się łatwo, a skóra jest brązowa i chrupiąca, 1 1/2 do 1 3/4 godzin (Usuń szalotkę po 1 godzinie i odstaw na bok). Końcówka kurczaka tak soki z jamy wlać do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony KurczakPieczony Kurczak
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
8
Przełożyć kurczaka na deskę do rzeźbienia i odstawić na odpoczynek, przykrytą folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1
Wlać kapiące naczynia do miarki z lejącą wargą. Trim topy z szalotki i wycisnąć miękkie wnętrza do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Wylać wszystko, ale około 1 łyżki. tłuszcz z kapiących patelni i dodać kapiące do blendera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj 1/2 szklanki bulionu i wina i pulsować, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Wlać sos do patelni. Gotować, skrobanie brązowych bitów i dodając więcej bulionu, jeśli chcesz cieńszy sos, na średnim ogniu na największym palniku (lub straddling 2 palniki), aż sos zamienia orzechowy brązowy, o 10 protokół. Wymieszać 1 łyżkę. zarezerwowany sok z cytryny Meyer, lub więcej do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny MeyerSok Z Cytryny Meyer
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Wlać sos przez sitko o drobnych oczkach do miski. Pokroić kurczaka, odrzucając plastry cytryny; podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn