Pieczony kurczak z sosem Meyer Lemon Shallot
Pieczony kurczak z sosem Meyer Lemon Shallot może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.21 za porcję. Jedna porcja zawiera 586 kalorii, 44g białka, oraz 39g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka kurczaka, sól koszerna, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Meyer Lemon Pieczony Kurczak, Meyer Lemon Blood Orange Glazurowany Pieczony Kurczak, oraz Bezglutenowa przegrzebka z kurczaka w sosie Meyer Lemon.
Instrukcje
Kurczaka opłukać wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć ręcznikami papierowymi. Rozluźnić skórę piersi i ud i trochę soli pod skórą. Pozostałą sól pocierać na całym kurczaku i w jamie (patrz UWAGI). Chill, uncovered, co najmniej 3 godziny i do nocy.
Cytryny. Pokrój 1 cytrynę; sok połowę drugiej.
Pokroić kurczaka na sucho, wewnątrz i na zewnątrz. Zetrzyj skórkę pod jak największą ilością skóry i pocieraj pozostałą skórkę wewnątrz jamy. Kurczaka natrzeć na całej powierzchni z 1 łyżką. oliwa z oliwek i tymianek. Umieść plasterki cytryny w jamie.
Ustaw stojak w kształcie litery V w ciężkiej patelni wystarczająco dużej, aby pomieścić szalotkę. Włożyć kurczaka do stelaża, pierś do góry.
Dodać szalotki do patelni i skropić pozostałą 1 1/2 łyżki. oliwa z oliwek, zmieniając je w płaszcz.
Pieczony kurczak, fastrygowanie co około 30 minut, aż noga kurczaka porusza się łatwo, a skóra jest brązowa i chrupiąca, 1 1/2 do 1 3/4 godzin (Usuń szalotkę po 1 godzinie i odstaw na bok). Końcówka kurczaka tak soki z jamy wlać do patelni.
Przełożyć kurczaka na deskę do rzeźbienia i odstawić na odpoczynek, przykrytą folią.
Wlać kapiące naczynia do miarki z lejącą wargą. Trim topy z szalotki i wycisnąć miękkie wnętrza do blendera.
Wylać wszystko, ale około 1 łyżki. tłuszcz z kapiących patelni i dodać kapiące do blendera.
Dodaj 1/2 szklanki bulionu i wina i pulsować, aż będzie gładka.
Wlać sos do patelni. Gotować, skrobanie brązowych bitów i dodając więcej bulionu, jeśli chcesz cieńszy sos, na średnim ogniu na największym palniku (lub straddling 2 palniki), aż sos zamienia orzechowy brązowy, o 10 protokół. Wymieszać 1 łyżkę. zarezerwowany sok z cytryny Meyer, lub więcej do smaku.
Wlać sos przez sitko o drobnych oczkach do miski. Pokroić kurczaka, odrzucając plastry cytryny; podawać z sosem.