Pieczony kurczak z sosem czosnkowym

Pieczony kurczak z sosem czosnkowym to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 65g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 787 kalorii. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i zbierz mąkę, tymianek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczony kurczak kolacja z pieczonym sosem czosnkowym, Wieprzowina pieczona czosnkiem z warzywami i sosem czosnkowym, oraz Pieczona Wieprzowina Z Sosem Czosnkowo-Cebulowym.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać pod zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Natrzyj tymianek, sól i pieprz na piersi i pałeczki pod luźną skórą; umieść 2 ząbki czosnku w jamie ciała. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; włóż pod kurczaka. Odstawić.
Połącz 8 ząbków czosnku, Wino i połowę bulionu w płytkiej patelni wyłożonej folią.
Umieść kurczaka na stojaku pokrytym sprayem do gotowania; umieść stojak na patelni. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 45 minut lub aż termometr zarejestruje 18
Kurczaka ułożyć na półmisku, zastrzegając kapiele na patelni; kurczaka odstawić na bok. Trzymaj ciepło.
Mąkę umieścić w małym rondlu. Stopniowo dodawać pozostałą połowę bulionu, mieszając trzepaczką do wymieszania. Odstawić.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz miarki na 2 kubki.
Wlać kapieli patelni do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Kapiele spuścić do mieszaniny bulionu w rondlu, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; gotować 1 minutę lub do zgęstnienia, stale mieszając trzepaczką.
Podawać sos z kurczakiem.