Pieczony kurczak z sosem czosnkowym

Pieczony kurczak z sosem czosnkowym
Pieczony kurczak z sosem czosnkowym to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 65g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 787 kalorii. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i zbierz mąkę, tymianek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczony kurczak kolacja z pieczonym sosem czosnkowym, Wieprzowina pieczona czosnkiem z warzywami i sosem czosnkowym, oraz Pieczona Wieprzowina Z Sosem Czosnkowo-Cebulowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać pod zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Natrzyj tymianek, sól i pieprz na piersi i pałeczki pod luźną skórą; umieść 2 ząbki czosnku w jamie ciała. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; włóż pod kurczaka. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
MięsoMięso
PieprzPieprz
TymianekTymianek
WodaWoda
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Połącz 8 ząbków czosnku, Wino i połowę bulionu w płytkiej patelni wyłożonej folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
BulionBulion
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Umieść kurczaka na stojaku pokrytym sprayem do gotowania; umieść stojak na patelni. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
MięsoMięso
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
5
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 45 minut lub aż termometr zarejestruje 18
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
6
Wyrzucić skórę.
7
Kurczaka ułożyć na półmisku, zastrzegając kapiele na patelni; kurczaka odstawić na bok. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Mąkę umieścić w małym rondlu. Stopniowo dodawać pozostałą połowę bulionu, mieszając trzepaczką do wymieszania. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz miarki na 2 kubki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
10
Wlać kapieli patelni do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Kapiele spuścić do mieszaniny bulionu w rondlu, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; gotować 1 minutę lub do zgęstnienia, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Podawać sos z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn