Pieczony kurczak z salsą i masą czosnkową

Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i דל פחמימות,zne przepisy do skrzynki receptury, Pieczony kurczak z salsą & czosnek mash może być przepis należy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 451 kalorii. Na 1,16 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Udaj się do sklepu i podnieś udka kurczaka, ząbki czosnku, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Pieczone słodkie ziemniaki, Squash i czosnek Mash, Pieczony kurczak z kminkiem i salsą z kolendry, oraz Polędwiczki z Zacierem i salsą Verde są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Kurczaka i czosnek wymieszać z 1 łyżką oleju w płytkiej puszce do pieczenia, a następnie pokropić kilkoma liśćmi laurowymi.
Na kawałki kurczaka posypać łyżką czarnego pieprzu i łyżką soli morskiej i smażyć przez 30 minut. Po 30 minutach wyłowić czosnek, zwiększyć temperaturę piekarnika do 220C / 200C / gas 7 i upiec kurczaka jeszcze 15-20 minut, aż będzie złoty, chrupiący i ugotowany.
Podczas gotowania kurczaka, pulsuj oliwki w robocie kuchennym, aby z grubsza posiekać, a następnie zeskrobuj do miski do serwowania.
Dodać natkę pietruszki, Chilli, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, sok z cytryny, pozostałą oliwę z oliwek i trochę przypraw. Odstawić do temperatury pokojowej, aż będzie gotowy do podania.
Prażone ząbki czosnku wycisnąć ze skórek i rozgnieść widelcem. Około 10 minut przed chcesz służyć, podgrzać zacieru na patelni lub kuchence mikrofalowej 3 pakiety zajmie około 8-10 minut na wysokości. Gdy gorące, puste do naczynia, wymieszać z puree czosnkowym i podawać z pieczonym kurczakiem, salsą oliwną i liśćmi sałaty, Ubrane sokiem z pozostałej połowy cytryny.