Pieczony kurczak z rozbitymi młodymi ziemniakami i Garlicky Jus
Pieczony kurczak z rozbitymi młodymi ziemniakami i Garlicky Jus może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 770 kalorii, 47g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 4,56 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, wino, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony kurczak z ziemniakami z kimchi, Pieczony kurczak z hiszpańskim Paprikanem i ziemniakami prażonymi w ziołach, oraz Pieczeń garnkowa Merlot z chrzanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować kurczaka, podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cytrynę do patelni; smażyć 5 minut lub aż lekko rumiane, obracając od czasu do czasu.
Zdjąć z patelni; ostudzić.
Usunąć i wyrzucić podroby z kurczaka; przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Połącz 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; natrzyj mieszaninę soli pod luźną skórą. Wstaw plastry cytryny w jednej warstwie pod rozluźnioną skórę.
Umieść rozmaryn w jamie ciała. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; włóż pod kurczaka.
Umieść kurczaka na patelni pokrytej sprayem do gotowania. Lekko posmarować kurczaka sprayem do gotowania.
Usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków).
Umieścić główkę czosnku na patelni.
Piec w temperaturze 400 przez 15 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 350 (nie wyjmować kurczaka z piekarnika); piec dodatkowo 1 godzinę lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części uda 16
Wyjąć kurczaka z patelni; odstawić 10 minut.
Usunąć skórę; wyrzucić. Luźno przykryć kurczaka; utrzymać ciepło.
Czosnek wyjąć z patelni; odstawić.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Spuścić kapiele z powrotem do patelni, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Oddzielne ząbki czosnku; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ.
Umieść patelnię na średnim ogniu. Wymieszać miąższ czosnku, Wino i bulion; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować 10 minut lub aż sos będzie lekko gęsty.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem.
Aby przygotować ziemniaki, umieść ziemniaki w rondlu; przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić 20 minut lub do bardzo przetargu; drenaż. Powrót ziemniaki na patelnię. Mash z masher ziemniaków do pożądanej konsystencji.
Dodać mleko i pozostałe składniki; mieszać do połączenia.
Kurczaka podawać z sosem i ziemniakami.