Pieczony kurczak z Risotto i karmelizowaną cebulą

Pieczony kurczak z Risotto i karmelizowaną cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 619 kalorii, 29g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz wino, tymianek, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Risotto Z Kurczakiem I Karmelizowaną Cebulą, Herbed Risotto z kurczakiem i karmelizowaną cebulą, oraz Makaron w stylu Risotto z karmelizowaną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju w średnim rondlu na średnim ogniu. Mieszać w cebuli i saute przez 15 do 20 protokół, lub aż cebula są ciemnobrązowe.
Zdjąć z ognia, wymieszać z octem balsamicznym i odstawić.
Podgrzać pozostały olej w oddzielnej dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać z ryżem i dobrze wymieszać.
Pozostawić na ciepło przez około 2 minuty, a następnie wlać wino. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego i zacznij wlewać bulion około 1 szklanki na raz.
Dodaj więcej bulionu, ponieważ każda filiżanka jest wchłaniana. Kontynuuj w ten sposób, aż cały bulion zostanie wchłonięty i ryż jest al DENTE, około 20 minut.
Wymieszać w zarezerwowanej mieszance cebuli i pozostawić do ogrzania.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i kurczakiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku, a każdą porcję udekorować świeżym tymiankiem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.