Pieczony Kurczak Z Puszki Sodowej
Pieczony kurczak z puszki sodowej może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 7,67 zł / porcja, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 2601 kalorii, 166g białka, oraz 178 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. 115 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz kurczaka, masło, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Soda puszka pieczony kurczak, Orange Soda Kurczak, oraz Soda Pop marynata do kurczaka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Usuń podroby i opłucz kurczaka w środku i na zewnątrz wodą. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
W misce wymieszać masło, brązowy cukier, czosnek, sól i pieprz oraz połowę soku z cytryny. Przetrzyj mieszaninę na całym kurczaku, w tym w jamie i pod skórą.
Wyrzuć 1/2 sody, pozostawiając resztę w puszce, a pozostały sok z cytryny wlać do puszki.
Umieść puszkę na blasze do pieczenia i ustaw kurczaka pionowo na puszce, wkładając go do jamy kurczaka. Podłącz otwór szyjki kurczaka z cebulą i ściśniętą połową cytryny, aby utrzymać parę.
Piecz kurczaka w nagrzanym piekarniku przez 1 1/2 do 2 godzin, do minimalnej temperatury wewnętrznej 180 stopni F (80 stopni C).
Wyjmij kurczaka z piekarnika, wyrzuć puszkę z sodą i przykryj kurczaka podwójnym arkuszem folii aluminiowej, aby odpocząć w ciepłym miejscu na 10 minut przed krojeniem.