Pieczony kurczak z patelnią ziołowo-czosnkową
Pieczony kurczak z patelnią ziołowo-czosnkową jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 977 kalorii, 75g białka, oraz 69g tłuszczu każdy. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, rozmaryn, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 513 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Weekend czosnkowo-ziołowy pieczone piersi z kurczaka, Pieczony kurczak z masłem ziołowym, cebulą i czosnkiem, oraz Kurczak z pomidorami zapiekanymi ziołami i sosem z patelni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 6 łyżek soli, cukru i 4 szklanki wody wduży garnek do rozpuszczenia soli i cukru.
Dodaj jeszcze 4 szklanki zimnej wody.
Dodaj kurczaka.Przykryć, schłodzić i pozostawić do solanki przez 4-12 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 204°. Ustaw stojak druciany na patelni.
Wyjąć kurczaka ze skóry; osuszyć.
Odstawić na 20 minut. Sezonowo z solą.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużymgazce z żelazkiem na średnim ogniu.Ułóż kawałki nóg, od strony skóry w dół, na patelni.
Umieść 1 główkę czosnku, wyciąć bok w dół, w środku patelni. Otul kurczaka po 5 gałązek każdego z nich i rozmarynem. Skóra Cookuntil jest złotobrązowa, 10-12 minut.
Przenieść zioła i czosnek na przygotowanym stojaku.
Dodaj 1 łyżka masła na patelni; zawirować do herbu.Flip kurczak; podlewać sokami z patelni.
Przenieść, Skórka do góry, do przygotowanego stojaka. Powtórz z 1 łyżką oleju, piersi kurczaka,1 główką czosnku, 5 gałązkami tymianku, 5 gałązkami rozmarynu i 1 łyżką masła. Rezerwy drippings w patelni.
Przełożyć kurczaka do piekarnika i piec do momentu, gdy termometr błyskawicznie odczytany włożony zostanie do najniżej położonej części uda o temperaturze 160 ° F, około 20 minut.
Przełożyć kurczaka, zioła i garlic na talerz.
W międzyczasie rozgrzać kapiące na średnim ogrzaniu, dodając 1 łyżkę oleju, jeśli wyschnie.
Dodaj pozostałe herbatki i czosnek, pokrój stronę w dół. Mieszać aż do 3-4 minut.
Dodać 2 łyżki masła; mieszać, aż masło brązowieje, 1-2 protokół.Wyciśnij cytrynę.