Pieczony kurczak z kminkiem, miodem i pomarańczą

Pieczony kurczak z kminkiem, miodem i pomarańczą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 602 kalorie, 43g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka pieprzu, skórka pomarańczowa, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Hiszpański Kurczak pieczony miodowo-kminkowy z morelami i oliwkami, Pikantna pomarańcza limonka i kminek pieczone udka z kurczaka, oraz Miód kminkowo-kminkowy-marchew pieczona dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby z kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Połącz miód z pozostałymi składnikami. Mieszankę miodu wcierać pod rozluźnioną skórę oraz nad piersiami i pałeczkami. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; włóż pod kurczaka.
Umieść kurczaka, pierś do góry, na wyłożonej folią patelni brojlerów. Przebić skórę kilka razy widelcem do mięsa. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Piec w temperaturze 400 przez 30 minut; przykryć luźno folią.
Piec dodatkowe 40 minut lub aż termometr zarejestruje 18
Odstawić na 10 minut. Wyrzucić skórę.