Pieczony kurczak z Klonowo-sojową glazurą
Pieczony kurczak z Klonowo-sojową glazurą jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Na $4.59 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1253 kalorii, 96g białka, oraz 83g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka sosu sojowego, sos pieprzowy, sherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony indyk z musztardową glazurą klonową, Pieczeń wieprzowa z polewą Klonowo-musztardową, oraz Pieczony indyk ze świeżym tymiankiem i klonową glazurą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Ubić syrop klonowy, sos sojowy, ocet ryżowy i ostry sos pieprzowy w małej misce do glazury. Sherry dusić w małym rondlu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 3 protokół.
Uruchom ręce pod skórą kurczaka, aby poluzować; natrzyj większość masła pod skórą na piersi i udach. Pozostałe masło natrzeć na zewnątrz kurczaka.
Kurczaka ułożyć na patelni. Wyciśnij trochę soku z każdego kawałka pomarańczy na kurczaku. Stuff jama z kawałków pomarańczy, imbir i czosnek. Włóż końcówki skrzydeł pod.
Pieczony kurczak 20 minut.
Dodaj 1/4 szklanki wody na patelnię. Piecz 15 minut dłużej.
Szczotka kurczaka z glazurą. Kurczak pieczony do momentu włożenia termometru w najgrubszą część uda do temperatury 77°, szczotkowanie kurczaka glazurą co 10 minut, około 40 minut dłużej. Przechyl kurczaka, aby soki z jamy trafiły do patelni.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Odstawić na 10 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie).
Łyżka tłuszczu z powierzchni soków patelni.
Dodaj pozostałą glazurę do soków na patelni.
Umieść patelnię na 2 palnikach; doprowadzić sos do wrzenia.
SOS podawać razem z kurczakiem.