Pieczony kurczak z kapustą i farszem do pancetty
Pieczony kurczak z kapustą i farszem do pancetty może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,18 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 92g białka, 76 g tłuszczu, oraz w sumie 1277 kalorii. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kurczaka, cebula, sól koszerna i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pollo w porchetcie (Pieczony kurczak z farszem do pancetty), Pieczony kurczak z kulkami farszu pancetta & ricotta, oraz Farsz Polenta & pancetta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż kromki chleba bezpośrednio na stojakach w piekarniku i tosty przez około 3 protokół, lub do wyschnięcia i lekko rumiane, obracając w połowie; ostudzić. Rozdrzeć plastry na 1/2-calowe kawałki i przenieść do dużej miski.
Na patelni, gotować pancetta na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż ostry, o 5 protokół. Pancetta posiekać i dodać do miski z chlebem.
Dodaj cebulę, seler i czosnek mielony na patelni i gotować, często mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać jarmuż, rozmaryn, szałwia i obfite szczypta soli i pieprzu i gotować na umiarkowanym ogniu, aż jarmuż zwiędnie, o 3 protokół. Zeskrobać warzywa do miski z chlebem.
Dodaj 2 filiżanki bulionu na patelni i gotować na dużym ogniu, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki, aż zredukowane do 1 puchar, o 15 protokół.
Wlać bulion na chleb i wrzucić; odstawić, rzucając od czasu do czasu, aż farsz będzie chłodny i równomiernie zwilżony, około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Opuszkami palców rozluźnij skórę kurczaka: zacznij od czubka piersi i pracuj w górę piersi iw dół UD. Włożyć pokrojony czosnek pod skórę. Luźno zapakować 1 1/2 szklanki farszu chlebowego do jamy, oplatając go lekko wokół otworu.
Kurczaka ułożyć na stelażu na patelni i obficie doprawić solą i pieprzem. Piecz kurczaka przez 30 minut lub do momentu, aż skóra będzie lekko złocista.
Na patelni rozłóż marchewkę i piecz kurczaka przez 1 godzinę dłużej, aż będzie głęboko złocisty, a soki będą jasne po przekłuciu uda.
Kurczaka i marchew przełożyć na półmisek.
W międzyczasie, łyżkę pozostałego farszu do małego naczynia do pieczenia i skropić 1/4 szklanki bulionu z kurczaka.
Piec farsz przez około 15 minut, lub aż gorące i chrupiące na wierzchu.
Soki z kurczaka przecedzić do małego rondla. Ustaw patelnię do pieczenia na dużym ogniu, dodaj pozostałą filiżankę 1 zapasów i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki. Odcedzić wywar do rondla i gotować, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki, o 15 protokół. Odcedzić tłuszcz i doprawić sosem solą i pieprzem.
Przelać do sosu i podawać z kurczakiem i farszem.