Pieczony kurczak z farszem z dzikiego ryżu
Pieczony kurczak z farszem z dzikiego ryżu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 873 kalorii, 57g białka, oraz 53g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz pieczonego kurczaka, pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona Gęś Z Dzikim Ryżem-Kasztanowy Farsz, Pieczony kurczak z farszem ryżowym, oraz Pieczony Kurczak Z Farszem Ryżowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej rondel nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 4 protokół.
Dodaj ryż i czosnek na patelnię; smażyć 1 minutę.
Dodać wodę do patelni; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ryż jest prawie przetargu. Wymieszać figi, orzechy i 1/4 łyżeczki soli.
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka; przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Połączyć pozostałe 1/2 łyżeczki soli, masło, i pozostałe składniki w małej misce. Mieszankę przyprawową wcierać pod rozluźnioną skórę oraz na piersi i podudzia. Stuff rice mixed in chicken cavity. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; włóż pod kurczaka.
Umieść kurczaka, pierś do góry, na stojaku pokrytym sprayem do gotowania; umieść stojak na patelni do pieczenia.
Piec w temperaturze 375 przez 40 minut.
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 450 i piec dodatkowe 20 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części uda 17
Wyjąć kurczaka z patelni; odstawić 15 minut.
Usunąć skórę z kurczaka; wyrzucić. Pokroić kurczaka i podawać z farszem.