Pieczony kurczak z cytryną i tymiankiem

Pieczony kurczak z cytryną i tymiankiem
Pieczony kurczak z cytryną i tymiankiem to bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 67g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 894 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieczonego kurczaka, oliwa z oliwek, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony kurczak z czosnkiem, cytryną i tymiankiem, Pieczony kurczak z cytryną i tymiankiem, oraz Masło cytrynowo-tymiankowe pieczony kurczak i sos.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pierwsze 4 składniki wymieszać w misce. Kurczaka opłukać; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Kurczaka ułożyć na patelni. Natrzeć wszystko oprócz 1 łyżki oleju czosnkowo-tymiankowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
5
Umieść cytrynę w jamie kurczaka. Nogi wiązane sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
CytrynaCytryna
6
Pieczony kurczak 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 191°. piecz kurczaka, aż termometr mięsa włożony w najgrubszą część uda wewnętrznego zarejestruje 180 ° F, około 1 godziny 15 minut. Podnieś kurczaka i lekko przechyl, opróżniając soki z jamy na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony KurczakPieczony Kurczak
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Przełożyć kurczaka na półmisek. Namiot kurczak z folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Wlać soki z patelni do dużej szklanej miarki. Łyżka tłuszczu z góry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
9
Dodaj wino do patelni; umieść na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wlać mieszaninę wina do miarki z sokami z patelni (nie czyścić patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Dodać tyle bulionu z kurczaka do filiżanki, aby zmierzyć 1 1/2 szklanki. Powrót mieszaniny bulionu do tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
12
Mąkę wymieszać z 1 łyżką oleju czosnkowo-tymiankowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
TymianekTymianek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
13
Ubij do mieszanki bulionu. Gotować mieszankę bulionu w patelni ustawić na 2 palniki, aż lekko zgęstnieje, o 2 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BulionBulion
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
14
Wlać do rondla.
15
Podawać kurczaka, przechodząc mieszankę soku osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn