Pieczony Kurczak Teriyaki
Przepis pieczony w piekarniku Kurczak Teriyaki jest gotowy w około 1 godzinę i 30 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.41 za porcję. To danie główne ma 345 kalorii, 46g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 633 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz zmielony imbir, skrobię kukurydzianą, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Przyjaciele karmienia: pieczona w piekarniku polędwiczka wieprzowa Teriyaki z Klonowo-imbirową glazurą, Kurczak Teriyaki z pieczoną szalotką, oraz Pieczony kurczak z grilla.
Instrukcje
W małym rondlu na małym ogniu połącz skrobię kukurydzianą, zimną wodę, granulowany słodzik SPLENDA®, sos sojowy, ocet, czosnek, imbir i zmielony czarny pieprz.
Dusić, często mieszając, aż sos zgęstnieje i bąbelki.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Umieść kawałki kurczaka w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Kurczaka posmarować sosem. Odwróć kawałki i umyj ponownie.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut. Odwrócić kawałki i piec przez kolejne 30 minut, aż nie będzie już różowy i soki uruchomić jasne.
Szczotkować sosem co 10 minut podczas gotowania.