Pieczony Kurczak Morelowy
Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka koszernej soli, pieprzu, cukru granulowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczony Kurczak Morelowy, Morelowy Kurczak pieczony z ryżem, oraz Morelowa Szynka Pieczona.
Instrukcje
Do sosu: doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia na dużym ogniu. W międzyczasie umieść durszlak w zlewie i wytnij "X" na dnie każdej moreli. Przygotować łaźnię z lodem, napełniając dużą miskę do połowy lodem i wodą; odstawić.Gdy woda się zagotuje, dodaj morele i pozwól im gotować na wolnym ogniu, aż Skórki zaczną się poluzować, a owoce zaczną się mięknąć, około 3 do 4 minut. Natychmiast spuścić morele w durszlaku i przenieść je do łaźni z lodem. Zarezerwuj duży rondel.Trzymając 1 morelę na średniej misce, aby złapać soki, użyj noża do parowania, aby zeskrobać skórę i wyrzucić ją. Używając rąk, Usuń i wyrzuć jamę, zmiażdż morelę na kawałki o wielkości winogron i umieść w misce. Powtórz z pozostałymi morelami i odstaw miskę na bok.Roztopić masło w zastrzeżonym rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotki, sól, i pieprz i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj Lillet i gotować, aż zapach alkoholu spalił się, o 2 protokół.
Dodać pokruszone morele i ich soki, sok pomarańczowy i cukier, zwiększyć ogień do wysokiej, i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos lekko zmniejszy się i zgęstnieje, o 30 protokół.Dla kurczaka: w międzyczasie podgrzej piekarnik do 246° i ułóż stojak na środku.Gdy piekarnik jest gotowy, umieść kurczaka w naczyniu do pieczenia 13-na-9-cala i obficie doprawić solą i pieprzem, obracając kawałki, aby pokryć wszystkie strony.
Gotowy sos wlać na kurczaka i obrócić, aby pokryć kawałki. Ułóż skórkę kurczaka-bok do góry w naczyniu.
Piec, aż kurczak jest rumiane na wierzchu i mięsa termometr rejestruje 74° (upewnij się, że nie dotyka kości), o 40 do 45 minut.