Pieczony kurczak faszerowany koprem włoskim i czosnkiem

Pieczony kurczak faszerowany koprem włoskim i czosnkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj pieczonego kurczaka nadziewanego koprem włoskim i czosnkiem spróbować. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $4.99 za porcję. Jedna porcja zawiera 1127 kalorii, 88g białka, oraz 74g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz majeranek, sól, cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony indyk z czosnkiem, szałwią i koprem włoskim, Schab pieczony z koprem włosko-czosnkowym, oraz Pieczeń schabowa faszerowana koprem i Prosciutto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Koper włoski ugotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą do miękkości po przekłuciu nożem, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
GarnekGarnek
2
Drenaż.
3
Przenieś do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Wymieszać 2 łyżki oleju; czosnek; po 1 łyżce nasion kopru włoskiego, tymianek, rozmaryn, estragon i majeranek; następnie 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
MajeranekMajeranek
RozmarynRozmaryn
EstragonEstragon
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wymieszać pozostałe 1 łyżkę każdego nasion kopru włoskiego i ziół w małej misce. Wypłukać kurczaki wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć. Potrzyj kurczaki wewnątrz i na zewnątrz połówkami cytryny, wyciskając część soku do zagłębień. Rub poza kurcząt z 1/4 szklanki oleju, a następnie mieszaniny nasion kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
KurczakKurczak
ZiołaZioła
SokSok
CytrynaCytryna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Kurczaki obficie posypać solą i pieprzem. Luźno napełnić kurczaki świeżą mieszanką kopru włoskiego. Zwiąż nogi razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KurczakKurczak
Koper WłoskiKoper Włoski
8
Kury umieścić od strony piersi w dół, na dużej patelni do pieczenia. Ułóż pozostałą świeżą mieszaninę kopru włoskiego wokół kurcząt.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurczakKurczak
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Pieczone kurczaki 30 minut, fastrygując od czasu do czasu sokami z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurczakKurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Połączyć wino z bulionem i polać kurczakami. Pieczeń 15 minut. Przekręć kurze piersi do góry. Piecz kurczaki, aż soki przejdą jasne po przekłuciu widelcem w najgrubszej części uda, o 40 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurczakKurczak
BulionBulion
WinoWino
11
Przenieść kurczaki i mieszaninę kopru włoskiego na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurczakKurczak
Koper WłoskiKoper Włoski
12
Wlać soki z patelni do miski; odtłuścić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
PatelniaPatelnia
13
Wlać soki na kurczaki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurczakKurczak
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn