Pieczony kurczak faszerowany koprem włoskim i czosnkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj pieczonego kurczaka nadziewanego koprem włoskim i czosnkiem spróbować. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $4.99 za porcję. Jedna porcja zawiera 1127 kalorii, 88g białka, oraz 74g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz majeranek, sól, cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony indyk z czosnkiem, szałwią i koprem włoskim, Schab pieczony z koprem włosko-czosnkowym, oraz Pieczeń schabowa faszerowana koprem i Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Koper włoski ugotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą do miękkości po przekłuciu nożem, około 8 minut.
Wymieszać 2 łyżki oleju; czosnek; po 1 łyżce nasion kopru włoskiego, tymianek, rozmaryn, estragon i majeranek; następnie 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Wymieszać pozostałe 1 łyżkę każdego nasion kopru włoskiego i ziół w małej misce. Wypłukać kurczaki wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć. Potrzyj kurczaki wewnątrz i na zewnątrz połówkami cytryny, wyciskając część soku do zagłębień. Rub poza kurcząt z 1/4 szklanki oleju, a następnie mieszaniny nasion kopru włoskiego.
Kurczaki obficie posypać solą i pieprzem. Luźno napełnić kurczaki świeżą mieszanką kopru włoskiego. Zwiąż nogi razem.
Kury umieścić od strony piersi w dół, na dużej patelni do pieczenia. Ułóż pozostałą świeżą mieszaninę kopru włoskiego wokół kurcząt.
Pieczone kurczaki 30 minut, fastrygując od czasu do czasu sokami z patelni.
Połączyć wino z bulionem i polać kurczakami. Pieczeń 15 minut. Przekręć kurze piersi do góry. Piecz kurczaki, aż soki przejdą jasne po przekłuciu widelcem w najgrubszej części uda, o 40 minut dłużej.
Przenieść kurczaki i mieszaninę kopru włoskiego na talerz.
Wlać soki z patelni do miski; odtłuścić tłuszcz.
Wlać soki na kurczaki i podawać.