Pieczony kurczak czosnkowy z rozmarynem i cytryną
Przepis czosnek Pieczony kurczak z rozmarynem i cytryną można zrobić w około 30 minut. Za 3,46 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 61g białka, oraz 18g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1911 osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś bulion z kurczaka, liście rozmarynu pozbawione łodyg, mieszankę przypraw do grilla lub, i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia ogromny wynik spoonacular 96%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczony kurczak czosnkowy z rozmarynem i cytryną, Pieczony kurczak czosnkowy z rozmarynem i cytryną, oraz Pieczony Kurczak Czosnkowy Z Rozmarynem I Cytryną.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Ułóż kurczaka w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali.
Do potrawy dodaj czosnek, rozmaryn, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, skórkę z cytryny i przyprawę do grilla lub sól i pieprz. Wrzuć i obtocz kurczaka wszystkimi składnikami, a następnie wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut.
Dodaj wino i sok z cytryny do naczynia i połącz z sokami z patelni. Wróć do piekarnika i wyłącz piekarnik.
Odstaw na 5 minut dłużej, a następnie wyjmij kurczaka z piekarnika.
Umieść naczynie do pieczenia na trójnogu i podawaj, łyżkując soki z patelni na kawałkach kurczaka.