Pieczony kurczak cytrynowo-czosnkowy z ziemniakami

Pieczony kurczak cytrynowo-czosnkowy z ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 609 kalorii, 40g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cytryny, masło, liście tymianku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony czosnek cytryna kurczak i ziemniaki, Pikantny kurczak z cytryną, czosnkiem i ziemniakami, oraz Kittencal ' s Greek Pieczony kurczak cytrynowo-czosnkowy z ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Skórkę zetrzeć z cytryn na 2 łyżki stołowe. Cytryny rezerwowe.
Połącz 5 łyżeczek Skórki, 3/4 łyżeczki soli, pieprzu i 2 mielone ząbki czosnku w małej misce.
Usunąć i wyrzucić podroby z kurczaka i szyję. Rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce i delikatnie naciskając między skórę a mięso. Przetrzeć skórkę pod rozluźnioną skórką na miąższu. Włóż końcówki skrzydeł pod kurczaka.
Umieść kurczaka w płytkim naczyniu; przechowywać w lodówce, odkryte, 4 godziny lub na noc.
Cytryny zarezerwowane na kwartał.
Umieść ćwiartki cytryny i 6 zmiażdżonych ząbków czosnku w jamie kurczaka; związać końce nóg razem ze sznurkiem.
Na patelni ułożyć kurczaka, pierś do góry.
Piec w temperaturze 425 przez 25 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 375 (nie wyjmuj kurczaka z piekarnika).
Piec 40 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części uda 16
Wyjąć z piekarnika; odstawić 15 minut.
Ziemniaki umieścić w rondlu; przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 10 minut lub do miękkości; odcedzić.
Ziemniaki połączyć, 1 łyżeczka skórki, 1/4 łyżeczki soli, 2 mielone ząbki czosnku, masło i tymianek. Wyrzucić skórę z kurczaka; wyrzeźbić.
Uwaga na wino: z całą jasną cytryną utkaną w tym wygodnym naczyniu, potrzebujesz wina z wielkim wyciśnięciem cytrusów w rdzeniu. Nie szukaj dalej niż Columbia Crest ' s 2009 Two Vine Pinot Grigio (Washington, $8). Cytryna rozszerza się do różowego grejpfruta i brzoskwini, z orzeźwiającym, pikantnym wykończeniem.wszystko to sprawia, że cytrusy i tymianek na kurczaku i ziemniakach pop. -- Sara Schneider