Pieczony kowbojski ribeye z kremem boćwiny
Pieczony kowbojski ribeye z kremem boćwiny zajmuje od początku do końca około 1 godziny. To danie główne ma 1019 kalorii, 41 g białka i 88 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 4,79 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką masło, steki z żeberka, rozmaryn i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 2 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę ketogenną. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 68% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Grillowany kowbojski ribeye z kremem boćwiny i cytryną Meyer, Pieczone kotlety wieprzowe z żurawiną i czerwonym boćwiną oraz Smażony stek Ribeye z szybkim szpinakiem w śmietanie.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Weź żeliwną patelnię i postaw na średnim ogniu.
Dodaj 2 części oliwy z oliwek, dodaj rozmaryn i tymianek. Zioła zaczną trzaskać, gdy olej się nagrzeje, a olej nabierze smaku.
Zdejmij zioła z patelni i połóż je na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Dobrze dopraw żeberka solą i pieprzem, włóż na patelnię i smaż przez około 4 minuty. Odwróć żeberka i włóż całą patelnię do nagrzanego piekarnika, na dolną półkę, na kolejne 12 minut w wersji średnio wysmażonej.
Dodaj kolejne 2 minuty na średnim poziomie.
Postaw patelnię na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz masło. Gdy masło się rozpuści, dodaj czosnek, liście tymianku i rozmarynu oraz panko i wymieszaj. Gdy bułka tarta będzie już podsmażona, dopraw solą i pieprzem.
Rondel ze śmietaną z liśćmi laurowymi, rozmarynem, tymiankiem i czosnkiem postaw na średnim ogniu i gotuj, aż zredukuje się i zgęstnieje. Zblanszuj liście w odrobinie osolonego wrzątku, aż zwiędną.
Wyjmij boćwinę z wody i poczekaj, aż odcieknie na sitku. Usuń nadmiar wody z boćwiny za pomocą ręczników papierowych. Odstawić do wyschnięcia w temperaturze pokojowej.
Gdy będzie gotowy, usuń zioła i czosnek ze śmietanki i dodaj boćwinę.
Dodać parmezan do smaku i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Po upieczeniu steki wyjmij je z piekarnika i odstaw na 5 minut.
Podawać na talerzu i stek z kremem boćwiny.
Udekoruj prażonymi bułkami tartymi, sokiem z cytryny i dopraw solą.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek Ribeye w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Perrier-Jouet Grand Brut. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 57 dolarów.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.