Pieczony kalafior z sosem serowym Cheddar

Pieczony kalafior z sosem serowym Cheddar
Pieczony kalafior z sosem serowym Cheddar może być tylko przystawką, której szukasz. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 191 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kalafior, sól morska, mąka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Zupa z pieczonego kalafiora z serem Cheddar, Cały pieczony kalafior z polewą z parmezanem i serem Cheddar, oraz Cały pieczony kalafior z polewą z parmezanem i serem Cheddar dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°. Ułóż stojak na parowiec nad dużym garnkiem z wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
2
Usuń zielone zewnętrzne liście z kalafiora, umieść go na stojaku do gotowania na parze i paruj do miękkości, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
3
Przełożyć do dużej miski do ostygnięcia. Gdy kalafior jest wystarczająco chłodny, aby obsługiwać, użyj rąk, aby delikatnie złamać różyczki z grubej centralnej łodygi-spróbuj rozbić kalafior na duże różyczki, a nie małe kawałki. Ułóż różyczki, w jednej warstwie, w 12-przez 8-calowym naczyniu do pieczenia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
W dużym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu roztopić masło. Zmniejszyć ogień do niskiej, dodać mąkę i sól, i ubijać, aż oba zostaną włączone i mieszanina zamienia złoty kolor, o 2 protokół. Podnieś ciepło do umiarkowanego i dodaj mleko, stale ubijając, aż utworzy się gładki sos (sos powinien być gęsty i błyszczący, ale nadal ciekły), około 5 minut. (Jeśli sos jest zbyt gęsty, stopniowo ubijaj dodatkowe mleko, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj 1 szklankę startego sera i ubijaj, aż się stopi, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Wlać sos serowy na kalafior, upewniając się, aby pokryć wszystkie różyczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SerowySos Serowy
KalafiorKalafior
7
Posypać pozostałą 1/4 szklanki sera i doprawić pieprzem, następnie piec, aż kalafior będzie złoty brąz i sos serowy bąbelki, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SerowySos Serowy
KalafiorKalafior
SerSer
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn