Pieczony kalafior z sosem cytrynowo-Pietruszkowym
Pieczony kalafior z sosem cytrynowo-Pietruszkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 250 kalorii, 5G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 530 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, płaskie liście pietruszki, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Jest dostarczany przez feeds.epicurious.com. z łyżką wynik 99%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Pieczony kalafior z sosem cytrynowo-Pietruszkowym, Pieczona brukselka z sosem cytrynowo-musztardowym pietruszki, oraz Sałatka z pieczonego kalafiora z sosem cytrynowym tahini.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. Wrzuć kalafior i 4 łyżki oleju na obramowanej blasze do pieczenia; doprawić solą i pieprzem. Pieczeń, rzucając od czasu do czasu, do miękkości igolden brązowy, 25-30 minut.
W międzyczasie natkę pietruszki, sok z cytryny i pozostałe 2 łyżki oleju w robocie kuchennym, aż zostaną bardzo drobno posiekane; doprawić solą i pieprzem. Kalafior wymieszać z cytryną i polać skórką z cytryny.
Zrób z wyprzedzeniem: mieszanka cytrynowo-pietruszkowa może być wykonana 4 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
W porcji: 240 kalorii, 21 g tłuszczu, 5 g błonnika