Pieczony kalafior z cytryną i anchois
Pieczony kalafior z cytryną i anchois to bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawioną bułkę tartą, kalafior, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kalafior wolno pieczony z anchois, Kalafior, anchois i pomidory, oraz Marchew, Kalafior I Anchois dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć, osuszyć i usunąć którykolwiek z zewnętrznych liści z kalafiora. Odłączyć łodygi przez co stożek w kształcie cięte na dnie kalafiora, i rozbić kalafiora się na duże kwiaty, zgodnie z jego naturalny wzór łodygi jak najwięcej. Pozwoli to uzyskać różne rozmiary. Wykorzystaj swoją opinię o dalszych cięciach, ale każdy kawałek powinien mieć około 1 do 3 bitów.Za pomocą Mini Robot, pulse czosnek i anchois aż masywny. Po uruchomieniu urządzenia dodaj ¼ szklanki oliwy z oliwek za pomocą rurki ociekowej, aż do uzyskania kremowej pasty. Impuls w soku i odstawić. W dużej misce dodać kalafior i skórkę z cytryny. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z mieszaniną sardeli, podrzucając, aby pokryć wszystkie różyczki bardzo równomiernie.
Wlać powlekany kalafior do płytkiej patelni na tyle dużej, aby utrzymać go w jednej warstwie.
Posypać bułkę tartą na całej górze, a następnie skropić pozostałą ¼ szklanki oliwy z oliwek.Umieścić go w piekarniku i do pieczenia na złoty kolor, około 12-15 protokół.
Dodaj ½ szklanki wody, obniżyć ogień do 350, i kontynuować gotowanie przez 30-35 minut, aż do miękkości.
Wyjąć z piekarnika, umieścić na dużym talerzu.