Pieczony kalafior i starzony Biały Cheddar Gratin
Pieczony kalafior i starzony Biały Cheddar to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis zachwycił 32228 osób. Udaj się do sklepu i odebrać masło, kalafior, gałka muszkatołowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony kalafior i starzony Biały Dip Cheddar, Pieczony kalafior i postarzana zupa z białego cheddaru, oraz Pieczone jabłko i postarzana zupa z białego cheddaru dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić różyczki kalafiora w oleju wraz z solą i pieprzem i ułożyć je w jednej warstwie na dużej blasze do pieczenia.Kalafior pieczemy w rozgrzanym piekarniku 204°, aż lekko zarumieni się, około 20-30 minut.Roztopić masło w rondlu na średnim ogniu, wymieszać z mąką i niech gotować, aż po prostu zaczyna się trochę brązowy.
Wymieszać z mlekiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem oraz serem i podgrzewać, aż ser się rozpuści i sos zgęstnieje.
Kalafior wymieszać z sosem beszamelowym, wlać do naczynia do pieczenia i polać bułką tartą.
Piec w rozgrzanym piekarniku 177°, aż będzie bulgotać po bokach i złocisty na górze, około 15-20 minut.