Pieczony kalafior i Pasta Labne

Pieczony kalafior i Pasta Labne
Pieczony kalafior i Labne Spread może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pudełko przepis na poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 131 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z poważnego jedzenia wymaga kalafiora, pietruszki, oliwy z oliwek i soku z cytryny. 6 osób uważa ten przepis za przepyszne i satysfakcjonujące. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczony-kalafior-i-sezam, Pieczony kalafior z orzechami Bazyliowymi i serem Bleu (bezmięsny poniedziałek), oraz Przyprawione Kulki Labne w oliwie z oliwek.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Kalafior ułożyć na patelni i zalać oliwą z oliwek i dużą szczyptą soli. Piecz, aż krawędzie będą orzechowo brązowe, a nóż do parowania włożony do kalafiora nie zapewnia oporu, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
Przenieś kalafior i pozostały olej na patelni do robota kuchennego wraz z labne, oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, sokiem z cytryny i sumakiem. Pulsować aż do formy purée, pozostawiając kilka małych kawałków kalafiora nienaruszone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Jogurt GreckiJogurt Grecki
SumakSumak
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Dodać natkę pietruszki i pulsować aż do zintegrowania. Wyreguluj przyprawę cytryną, sumakiem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
SumakSumak
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Spread może być podawany na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
6
Posypać extra sumac tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SumakSumak
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia38
Magazyn